2 reaktioner till “Fredagsmys

  1. Hej Danni! Jag som är språkintresserad undrar om du har lust att berätta mer om barnens språkomgivning? Jag har förstått det som att du pratar svenska med barnen, pappan pratar finska och Minea går på svenskspråkigt dagis? Hur pass balanserade är hennes språk? Talar hon främst det ena eller båda språken med sin lillebror? Det skulle vara roligt att få veta mer :)

    Gilla

    1. Jag pratar svenska, Pekka talar finska och pekka och jag talar sinsemellan svenska. M går på svenskt dagis också. Överlag är hennes miljö väldigt svenskspråkig. Hon har en superstark svenska som hon ju fick jättetidigt. Var själv förberedd på att tvåspråkigheten skulle försena språkutvecklingen. Men nu ser det ut som så att hon använder enstaka finska fraser med Pekka. Pekka talar alltid finska men hon svarar oftast helt eller delvis på svenska. Finska ord klämmer hon in här och där men skulle aldrig tala finska med mig. Ibland testar hon mig och ropar till exempel ÄITIII. Hon talar enbart svenska med Leo. Jag tycker själv att det ska bli superintressant att se vilket som blir barnens gemensamma språk i framtiden.:)

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s