Hemmet och familjen

Jag älskar att ha hemmet redigt och fint. Jag mår nästan sjukligt bra av det. MEN. Detta är inte hemmet där middagen står serverad när mannen kommer hem från jobbet. Inte hemmet där tvättkorgarna ekar tomt när kvällen kommer (omöjlighet i barnfamilj!). Inte hemmet där golvet ständigt är putsblank. Inte hemmet där långkok är normen för vardagsmaten. Orsak? När mina barn är vakna vill jag göra saker med dem som inte bara inkluderar måsten. Inte bara påklädning, wc-bestyr, tandborstning, bad, nagelklippning, mat, städning, tvätt. Jag vill prata med dem, läsa för dem, sjunga och leka (nåja, är inte världsbäst på det). Vara med dem helt enkelt. Och när de sover vill jag kanske bara surfa fritt på nätet eller läsa en tidning en stund. Bara för att.

Och hur hemmet hålls städigt? Sedan sätter jag tio minuter mellan varven på att fara runt som en virvelvind och så ser det bra ut igen. Det känns effektivt och bra och jag får ro i själen.

Bildkälla: Heath Robbins

6 reaktioner till “Hemmet och familjen

 1. Osu ja uppos, som man säger på finska. Jag satt just lilla pojken på dagssömn och här sitter jag och läser din blogg. :) Diskbordet är fullt av disk, skötväskan är inte packad för imorgon, byket borde tas ner… Men jag sköter det på en kvart senare i kväll! :D Trevlig helg!

  Gilla

 2. Urk, ju äldre den andra blir, desto oftare får man ha dessa 10 minutare har jag märkt… Idag var det superråddigt igen på 5 minuter efter städandet, och så fick jag börja om igen. Och igen. Och igen. Och nej, vi har inte på något sätt kliniskt, utan bara så att man existerar och så att allt inte är försvunnet hela tiden. Hur i friden kommer här att se ut om låt oss säga 1,5 år då en tredje ännu är där och fixar? Ungefär som på bilden antar jag.

  Gilla

  1. Så är det ju nog! Om man vill så kan man ju putsa upp hela tiden. Ibland väntar disken till kvällen och vissa dagar städar jag plikttroget direkt undan efter alla måltider. Samma med leksaker. Försöker också öva på att man städar undan en lek/spel/pussel innan man börjar med följande.

   Gilla

   1. Jag försöker öva in det här också, men antingen är det fel på mina pedagogiska metoder, eller så har jag bara välsignats med ett barn (det andra är ännu lite för litet) med ett väldigt, väldigt kort minne;)

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s