En husmorsgetaway

Hej på er! Är hemkommen från min weekend getaway med min väninna. En två dagars paus från vardagen, även känd som vår husmorsgetaway. Två dagar med många helt nya upplevelser.

1

Vi träffades vid lunchtid och började på nyöppnade Smörre Gastrobar i Stockas hörn. Gott vin och goda smörrebröd. Och ett alldeles ypperligt ställe för att sitta och titta ut på livet utanför fönstret.

2

Därefter ringde vi in ytterligare en väninna och gick på Tom of Finland konstutställningen i Taidehalli.

3

Via ett café och en lägenhet.

4

Till Il Bucatino. Platsen för kvällens middag. Älskade stället, betjäningen, maten. Ja allt var bra här.

5

Bordsgrannen tyckte att de här var de bästa musslorna hon någonsin ätit. Jag smakade och höll med. Se det som ett tips!

6

Följande morgon tog vi den första båten över till Tallinn. Det var en grå och regning morgon så vi valde att inleda med shopping i Viru (javisst öppet från klockan 9 även på söndagar) och i Rotermann kvarteret. Vid lunchtider när det blev uppehåll förflyttade vi oss till gamla stan.

7.1

Lunch åt vi på Controvento. Riktigt mysigt ställe.

7

Sedan strosade vi runt en god stund. Pratade, njöt och kollade allra mest på vackra hus. Gamla stan är ju som ur en saga.

8

9

Vi tog oss upp till utkiksplatsen. Alltid lika fint. När vi stod där och beundrade kom det som vanligt en turistgrupp upp dit. Och bråttom var det för dem. Start making beautiful pictures, hojtade guiden. Så med darriga händer riktade de sina kameror åt fyra olika håll och så sprang de vidare mot bussen.

10

Jag och Susu och våra good times. Och vår okända fotograf som stod och schasade bort folk ur vägen samtidigt som hon fotade.

11

12

Vi hade lust att köpa upp ett vackert gammalt hus i riktigt dåligt skick. Men tänkte att det kanske vore lite underligt i alla fall. Så vi nöjde oss med bilder.

13

På torget tog vi ett glas och medan solen började titta fram.

15

Det började bli dags för middag och Susu visste ett fint ställe som skulle passa ypperligt på vägen till båten. Uus är en så vacker gata.

16

17

Restaurangen heter alltså Leib resto ja aed och ligger på Uus.

18

Det som möter en är en vacker innergård med en vacker terrass och en fin restaurang även inomhus. Vi valde att sitta utomhus.

19

Traditionellt estninskt bröd. Mycket gott.

20

Och jag kan helt lugnt konstatera att det här var resans godaste matportion för min del. Så urgott. Så testa detta ställe nästa gång ni åker till Tallinn.

21

Så var det dags att tacka för två fina semesterdagar. Nu är jag tillbaka i vardagen igen med laddade batterier. Jag rekommenderar varmt en liten husmorsvila nu som då. Så skönt!

3 reaktioner till “En husmorsgetaway

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s