1 månad

Tänka sig att jag på något vis fantiserat att denna dag skulle komma mycket senare än den gjorde. Att jag skulle ha en alldeles nyfödd mycket längre denna gång. Men här kom dagen då han blev en månad (även om han försöker lura er med att visa två fingrar upp) gammal, vår lilla lejonunge.

Och om han är en supertyp? Jovars. Han är en lugn, gosig och iakttagande bebis som gillar famnen väldigt mycket. Om man bara kunde leva i någons famn nära hjärtat dygnet runt så skulle nog vår bebis vara världens lyckligaste. Om nätterna kan han dock sova gott i sin moseskorg men morrar och har ljud rätt mycket natten igenom. I regel äter han två gånger per natt. På dagen är det skönt att sova i famnen, ute i vagnen eller i moseskorgen. Under de två (eller kanske tre?) första veckorna grät han två gånger. Nu har han börjat ropa till när han är hungrig, är trött eller har magknip (eller när han har en magknipa som storasyster säger). Han sällskapar gärna när han är vaken. Tittar med stora ögon, ler och har något litet ljud. Han har också det sötaste ljudet när en nysning är på kommande men inte blir av.

Hur har familjen anpassat sig då? Som rätt nyblivna tvåbarnsföräldrar kan jag tycka att tvåbarnschocken som folk talar om inte har landat hos oss. Visst har det varit en omställning men vi har ju väntat på detta hela graviditeten och det känns bara naturligt. Som om det alltid var menat att det skulle vara såhär. För Minea var den första veckan med en lillebror antagligen den lyckligaste i hennes liv. Hon hade någon att rå om, som hon var otroligt stolt över. Sedan kom chocken för henne. Han skulle stanna. Hon skulle inte få föräldrarnas odelade uppmärksamhet längre. Så vecka två till fyra har varit rätt utmanande. Nu känns det som att svartsjukan eller chocken har lagt sig lite. Vill tro på att det blir bättre.

Och även om jag allra helst bara skulle stanna tiden just nu så ser jag framemot nästa månad. Är själv lite ivrig på att läsa texten som produceras här om en månad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s