Märkning av kläder

Ni vet. Ett av de där extra projekten med att ha barn på dagis är att märka alla kläder. Själv har jag använt mig av klistermärken med bild och namn som enkelt klistrats på tvättlappar i kläderna. För ett tag sedan fick jag dock ett erbjudande om samarbete med Euroteam.fi. Jag var inte sen att tacka ja eftersom deras tyglappar direkt fick mig att tänka på barndomen där min mamma parkerade sig vid vår sovrumsdörr och sydde namnlappar i våra kläder medan hon väntade på att vi skulle somna, bråkiga som vi systrar var med varandra vid läggdags.

Däremot blev jag lite rädd för att behöva sy eller stryka varje lapp i plaggen. Men så fick jag höra om deras produkt taggit, som är ett sorts knäppe som gör att tyglappen går att fästa vid vilken tvättlapp som helst. Kände direkt att det skulle passa oss. Som ett komplement till de klistermärken vi redan har i användning.

Så testade jag taggit i Mineas nya halsduk som hon fick igår. Knäppte fast lappen i en färdig name-lapp som finns i många av kedjornas plagg nuförtiden. Eftersom knäppet är gjort av hård plast är jag osäker på om jag vill använda dem i mössor. Lite fundersam huruvida de trycker mot huvudet, men i andra plagg använder jag dem gärna.

Min största utmaning vid märkning av barnets kläder har faktiskt varit yllesockor och yllevantar. Klistermärken går sönder när de töjs ut. Inte heller taggit kunde hjälpa mig på den här punkten utan jag måste ta till nål och tråd. Något jag verkligen inte gillar (och resultatet är därefter). Men det jag gillar med tyglapparna är att de faktiskt går att sy fast och att de kommer att hålla, något klistermärken inte kan leva upp till.

I samarbete med euroteam.fi

6 thoughts on “Märkning av kläder

 1. På yllesockor och vantar fungerar ”ihoteippi” utmärkt! Köp en rulla från apoteket, klipp passlig längd, skriv namnet och klistra på plagget. Rekommenredar just för ylleprodukter :)

  Gilla

  1. Vad bra! Du är välkommen att sitta i dörröppningen till mitt sovrum när jag ska somna anytime. Om du känner att du vill ha sällskap när du syr alltså :)

   Gilla

 2. Att klippa av plåstren den där limdelen tipsade de om på dagis i fjol, att limma i ylleplaggen alltså… Har hållit väldigt bra här

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s