Pyjamasprat

Ingen brådska någonstans. Vi (Minea) lallar åter runt i pyjamas till halva dagen och byter passligt om till vilan ute i vagnen. Jadå, lunchen förlöper lugnt i pyjamas också. Inget att diskutera. En sak jag verkligen märkt under dessa första veckor som tvåbarnsmamma är att det gäller att välja sina strider med storasyster. Inget blir bättre av att jag sitter och ammar på soffan och tjatar på henne om kläderna. Alla gånger är det ingen vits att diskutera om hon åt fyra spenatplättar eller en fjärdedelsplätt bara. Och man kan tänka att strumporna nog hade varit snyggare innanför byxbenen istället för utanpå, men sen igen, hon klädde sig själv, så hon må se ut som Pippi Långstrump.

Och så mitt i denna trötta dimma, inte att förglömma hur tankspridd jag blivit, är det viktigt att komma ihåg att berömma och belöna. Fiiint, fiiiint just så, när hon för en gångs skull rör vackert vid lillebror istället för att riva, picka eller nypa. Sååå vill han att du pratar till honom, när hon en gång pratar med vanlig röst, istället för att skrika rakt i hans öra.

När man har ett (för) ivrigt större syskon i huset är denna babypryl (Newborn set till Tripp trapp stolen) guld. Bebben är på rätt nivå intill den vuxna och samtidigt är det inte lika lätt för den större att hänga över bebben. Dessutom kan alla få matro och till och med föräldrarna kan använda både gaffel och kniv när två händer finns att tillgå.

Bokhögen växer längs dagen. Nu har jag ju riktigt tur som förälder eftersom dottern kommit att älska litteratur. Det är kanske den lättaste sysselsättningen vid amning och när man är trött. Bekanta böcker älskas ju av barnet. Vissa böcker läser hon för mig och andra läser jag för henne. En del läser vi tillsammans i kör. Med samma tonfall och pausering. Och vissa gånger får jag inte alls delta. Det är gånger då hon läser för Leo eller Lilly-dockan.

8 thoughts on “Pyjamasprat

 1. Oj, så jag kan skriva under varje ord du skriver! Lillebror kom för två veckor sedan och storasyster på 1 år och 11 månader verkar vara precis likadan som din dotter. FÖR ivrig. Och MÅNGA strider som man väljer att inte ta. För allas skull. Kämpa på!

  Gilla

  1. Oj grattis till er! :) Men visst är det på något vis mysigt med dessa små tillsammans. Man får väl hålla tummarna för att det lugnar sig. Vissa dagar är det bra mycket lugnare än andra.

   Gilla

   1. Jättefint är det! Och verkligen skillnad på dagar. Månne inte känslostormen lägger sig småningom, för mamman också ;)

    Gilla

  1. Så är det! Jag skulle också helst sitta och dega i soffan, oftast. Men så rycker jag upp mig för att hjälpa henne att komma in i en lek, så att jag kan fortsätta att amma forever sedan ;)

   Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s