Den nya vardagen

Så börjar en ny vardag i vårt hem. En vardag egentligen. Pekka och Minea har båda semestrat i snart tre veckor och idag var det dags för den lilla att återgå till dagis. Pekka åker iväg på arbetsresa och bästa mamman flyttar in hos oss för några dagar. Nu är det slut på den sköna semester vi haft. Jag måste stiga upp tidigt nu trots långa nattvak. Lägga mig tidigt och allt det där.

Här hemma får det nu några timmar om dagen tre dagar i veckan handla bara om Leo och på dagis får det samma antal timmar handla bara om Minea och hennes kompisar.

5 thoughts on “Den nya vardagen

 1. Lycka till med nya vardagen! Hur många timmar per dag skall Mina gå på dagis? :) h/en som snart får barn nr 2 och funderar på dagistider.

  Gilla

  1. Tack! Minea går ca 6,5 h tre dagar i veckan. Då hinner hon leka ute på morgonen, äta alla mål som vi betalar för och leka på eftermiddagen en stund också.

   Gilla

 2. Det är säkert skönt att ha den äldre på dagis så du får egentid med babyn :) på torsdag skickar vi iväg pappa på jobb igen, så då ska jag vara hemma med båda barnen hela dagar, varje dag hela veckan :o

  Gilla

  1. Det är nästan konstigare att föra henne dit nu, än när jag var gravid. Underligt! Men hon trivs så jättebra där. Om hon inte tyckt om dagis förra året hade jag nog haft henne hemma i år.

   Gilla

 3. Tycker mig ha för mig att de skulle ändra denna ”subjektiva” rättigheten att ha andra barnet på dagis då man är förldraledig? Eller har det inte hunnit komma ikraft ännu? Hoppas det tar sin tid ännu för min del :)

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s