En mumindal på väggen

Med små medel kan man förgylla en liten flickas vardag. Igår fick Minea nämligen en stor väska med många applikationer i mumintema. Ni kan tro att fröken ville ha det enorma muminhuset på väggen. Vi började såhär, med några få figurer på väggen. Och vad hon är nöjd, den lilla bruden. Jag är säker på att dessa kommer att bytas ut med jämna mellanrum. Vi får se.

Och en fråga förresten. Vad heter det där lilla krypet som står på väggkontakten och tittar upp på fjärilen? Hur jag än googlar och lusläser wikipedialistan så får jag inte reda på det här. Just nu kallar vi det bara krypet. Vill veta.

21 thoughts on “En mumindal på väggen

 1. Tycker att ”krypet” påminner om en väldigt dålig Sniff? Han är ju brun och är ofta med mumin men tycker nog att dom gjort en dålig bild av honom i så fall.

  Gilla

 2. Jag tror det är ett knytt! Alltså inte Knyttet från Vem ska trösta Knyttet? utan de små varelserna som t.ex. glatt dansar under den stora granen i Julen kommer. Enligt Wikipedia kallas även de för Knytt :)

  Gilla

 3. Jag tror att det kan vara meningen att föreställa Sofus, ett litet knytt som funnits med i seriestriparna, men utan att egentligen ha någon roll. I någon serie, kommer inte ihåg vilken, lade Mumintrollet märke till honom. Fast Sofus var nog svart till färgen i serierna. Så finns han med i boken ”Vad hände sen” och där är han också svart. Figurerna M har på väggen är ju de ”nya” muminfigurerna, så jag tror att den bruna färgen beror på det.

  Gilla

  1. Ja precis. Kanske vi kan köra med det mer allmänna knytt nu då om man inte är riktigt säker. Men visst, de här nya figurerna har nog andra färger än i de äldre böckerna.

   Gilla

 4. Jo, Sofus är namnet :-) Har funnits med i någon av dom här små muminböckerna, undrar om det var ”vem har tagit alla papper” eller vad den heter

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s