Kampanjen

Allt sedan Minea var fyra veckor gammal har hon sovit sina dagsvilor ute i vagnen (inte på dagis då). Jag kan inte säga det samma om Leo. Även om jag vet att barn oftast sover bäst ute har det bara inte blivit av. Han har fått sova lite var det nu passat. Han somnar ofta i famnen och läggs sedan i sin korg. Han somnar ofta i bilen och flyttas sedan över till korgen när vi kommer hem igen. Är vi ute så sover han i vagnen. Promenerar jag så sover han i vagnen. Men det har blivit riktigt hackig sömn för hans del de senaste två veckorna.

Så idag startade Sova ute-kampanjen. Att sova ute i vagnen minst en vila per dag. Så i förmiddags fick han lägga sig i vagnen och så sov han 2 timmar och 40 minuter. Därefter åt han och sov en timme till i sin moseskorg. Skönt!

4 reaktioner till “Kampanjen

 1. Eftersom vi inte hade någon balkong i Kampenlägenheten som Hubbe sina alla tupplurar inomhus de första åtta månaderna. Inga problem! Tvärtom tror jag det lärde honom sova med mer ljud omkring sig då jag ofta hade radion på. Men efter att vi flyttade så sov han ute hela vintern och sov jättebra! Numera sover han dock inne eftersom han vägrade hållas i vagnen….

  Gilla

  1. Ja, tänker allra mest på den friska luften och vad gott den gör. Annars tycker jag också att det är fint att kunna sova i alla olika miljöer. Idag sov Leo 3 timmar i en frisörsalong. Haha :)

   Gilla

  1. Jag tycker att bra dagsvila = bra nattsömn här hos oss. Åtminstone med Minea. Får se om det blir lika med Leo. Hittills har de inte haft något samband i alla fall. Tycker själv att det är skönt om han sover ute ett par timmar ordentlig sömn istället för två timmar hackig här inomhus.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s