En onsdag

Kanske vi kör på ett klassiskt gjort idag inlägg.

Morgonen började som de flesta dagismorgnar med promenad till och från dagis. Hem via butiken. Och där hade vi en femma. Sedan dusch medan lillis sov vidare. Ett telefonsamtal senare tillbaka i butiken. Köpte mat till en sjukling. Förde mat till sjukling. Kändes sjukt (höhö) bra att kunna hjälpa någon annan. Bara med en matkasse, men ändå. Det var en överlevnadspåse.

Klockan var tio. Sedan till dagens träff på Drumsö. Skönt umgänge med vän och barn. Så lunch och morotskaka på det. Idag, till skillnad från de flesta dagisdagar åkte jag efter Minea med bil. Annars brukar det bli en femma till på eftermiddagen. Har märkt att jag mår så mycket bättre när jag vistas ute tio kilometer per dag.

Känner mig ännu lite orutinerad med att plocka med lillemans lunch. Så idag fick han smakportionen till middag här hemma. Idag potatis, morot och palsternacka. Älskar att ha dessa som bitar färdigt i frysen. Så lätt att bara plocka fram och komponera som man vill. Och lilleman skulle såklart äta tills han sprack om han bara fick. När han ätit klart fick han sitta med skeden själv medan Minea och jag åt. Mycket praktiskt.

Och så var det ett mycket viktigt telefonsamtal med en väninna ikväll. Hur konstigt det än låter så hade jag just tänkt att jag inte talat med henne sedan innan jul och att jag måste ringa henne idag. Och så ringde hon. Telepati. Och så med en annan väninna en massa meddelanden fram och tillbaka om dessa små hungriga pojkbebisar. Crazy days! Och så lek med barnen. Och kvällsmat. Och amning. Och ersättning. Och amning. Och så lade jag den hungriga pojkbebisen. Och Pekka skötte Mineas kvällssysslor, nattsaga och läggning. Därefter kvällsbloggen som vanligt. Nu blir det slösurf och tv-serie.

Och det var väl den här dagen i ett nötskal.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s