Älskade, hatade barnkläder

Det har blivit rätt stor grej av barnkläderna här hemma på sistone. Storlekar rusar förbi snabbare än vi hinner med. Ärvde ju en hel del kläder till Leo av hans kusiner och nu står lådorna hos oss. Favoriter hinner bli små innan vi hinner märka att han bytt storlek osv. Är lite lycklig över att det nu jämnar ut sig lite. Så småningom börjar Lejonkungen använda samma storlek mer än några veckor på raken.

Nu är det också dags att börja plocka bort allt smått till försäljning. Nästa vecka blir det nämligen loppisbord på Nella&Nuttu. Bara några enstaka favoritplagg kommer att sparas.

Som ni vet är en stor del av barnens kläder köpta i second hand. Ofta tycker jag att dessa är lika bra som nya. Men visst märks det på många av Leos kläder som han nu har i användning att han är den andra, tredje, fjärde eller femte användaren. Då är räddningen den lilla noppmaskinen (finns till exempel på Clas Ohlsson). Idag körde jag med den över en mycket välanvänd Po.P windfleece overall. Och visst blev den as good as new, bara tusen gånger mjukare än en ny.

8 reaktioner till “Älskade, hatade barnkläder

 1. Fint att nopporna lossnade. Har en 74 också, är du intresserad av den också eller hur var det? Jag borde också ta itu med det växande berget kläder som ska ut ur huset, men orka.

  Gilla

 2. En sån manick behöver ju jag! Tack för tipset! Vågar man använda den på ylle eller akryltröjor också? Eller är det kanske risk att den tar tag i en tråd och förstör plagget?

  Gilla

 3. Älska noppmaskinen! Måste vara den mest underskattade prylen.
  Jag har använt den på alla tänkbara material och speciellt på min favvo Filippa K tröja som är 100% ylle.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s