Att stanna eller att bara gå förbi?

Ett stort gäng cirka tioåringar på väg hem från skolan. Ett himla hallå. En del på cyklar, vissa springer, jagar varandra. Några skrattar. En är rasande arg. Medan jag packar vagn och barn i bilen står jag och avvaktar lite. Det ser inte okej ut. Om det är något man ska vara uppmärksam på så är det dessa arma skämtsamma situationer i stora gäng. Där några, kanske rent utav alla tycker att det är läppä bara. UTOM EN.

Så börjar de cykla vidare. En är fortfarande riktigt arg. Barn faller baklänges in i buskar. Då stegar jag med raska steg och arga lärarminen (obs rynkan mellan ögonen) fram till gänget. Vissa cyklar fort i väg. De som stannar kvar blir totalt extremt defensiva, såklart. Vad gjorde vi? och Vi bara skämtade och hon blev arg. Ja ja. Hur som. Sluta nu genast! Efter en kort diskussion fortsätter de vidare. Antagligen tillsammans och antagligen i samma stil. För en, speciellt en främmande, vuxen kan inte rå på detta ensam. MEN varje gång någon stannar upp och uppmärksammar dem tas ett steg i rätt riktning för barn att lära sig att skilja mellan rätt och fel.

När jag slutligen åker iväg tänker jag igenom detta. Kanske gjorde jag just deras dag lite tråkig? Eller kanske fick någon lite hjälp? Men en sak är säker. Jag hade aldrig kunnat åka därifrån med gott samvete utan att ha gått in i situationen.

6 reaktioner till “Att stanna eller att bara gå förbi?

 1. Vardagens hjältar <3 . Tur att det finns vuxna som bryr sig! Så länge det finns såna som du finns det framtidstro och framtidshopp!!! Vi firar på söndag :)

  Gilla

 2. Bra gjort! Jag var lite med om samma sak på vår gård, där 5 säkert också 8-10 åriga pojkar spelade sähly och en av dem råkade vara mörkhyad och blev helt klart mobbad och utanför leken. Jag kolla en stund och sa sen att på vår gård får ALLA vara med och om de inte kan uppföra sig så får de försvinna. Blev och kollade en stund och pojken fick vara med men vet inte om jag gjorde saken bättre eller sämre. Efter en stund avlägsnade sig pojken..

  Gilla

  1. Bra gjort du också! Man vet ju inte om situationen bättrar på något vis, men i alla fall har man uppmärksammat dem och deras urusla beteende. Vi fortsätter på samma sätt! :)

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s