Solsemester for life!

Eftersom jag tillhör den skara bloggläsare som fullkomligt älskar att scrolla igenom semesterbilder och reseberättelser så tillhör jag också den skara bloggare som ser till att det finns dylikt att scrolla igenom här inne.

Jag (egentligen vi) har gått och förälskat mig. I Alcudia. Vi har ingalunda sett allt utan bara en bråkdel. Men det vi hunnit se har varit fint. Vädret var så otroligt att ingen hade förväntat sig dryga trettio grader ännu sent på kvällen. Ska det finnas ett litet minus i kanten från perfekt så är det myggorna om kvällarna. Men utöver det. Perfekt.

1

Vi bodde på Prinsotel La Dorada vid Playa de Muro. Hotellet uppfyllde alla våra förväntningar. Minidisco sju kvällar i veckan. En massa pyssel och påhitt för barnen. Till exempel skapade Minea sig en Froggi t-shirt vid pysselstunden en förmiddag. Allt program gick på spanska, engelska och tyska. Vi fick tolka en hel del där, men nu kan barnen några tyska och några spanska barnsånger.

0

På fredagen, som var vår sista hela dag på ön, hoppade vi i en taxi och åkte till Ponderosa beach nära C’an Picafort, dock bara fem kilometer från vårt hotell. Där mötte vi upp Denice, André och barnen.

2

Det blev en långlunch med sand mellan tårna. Barnen umgicks en stor del av tiden under bordet och vi andra njöt av vuxet sällskap. Vilken skillnad till tidigare resor förresten, att kunna njuta av en långlunch utan gnäll. Det är så påtagligt att barnen blir äldre.

3

4

Efter lunchen blev det vattenlek. Glädjen!! Havet är ju så otroligt varmt. Men det märks att ju längre söderut längs Playa de muro man kommer desto snabbare blir det djupt. Vid oss kan man gå riktigt långt utan att det är djupt alls. Vid Ponderosa beach var det stopp efter några meter för barnens del.

5

Svettraden, döptes den här bilden till. I väntan på taxin tillbaka.

6

Och dagen fortsatte med pooling. Barnen har blivit så mycket modigare i vattnet. Minea har till och med simmat några meter utan swimfin nu. Om en vecka börjar simskolan. Får se vad hon tycker om kallt vatten efter den värme vi upplevt.

7

Och så kom vi till vår sista dag, lördagen. Det blev några timmar pool, snabb utcheckning vid tolv, alla iklädda droppande simkläder medan vi släpade våra kappsäckar till bagagerummet i receptionen. Snabbt ut igen och njuta av de sista timmarna. Vid två blev det dusch och ”uppfräschning”. Vad man nu kan kalla det när man är lika svettig efter duschen som före. Men jag hurrade. Värmen hade vi kommit för och värme fick vi. Vem behöver fräscht när man kan ha varmt?

8

Och så tog vi ett försenat kvällsflyg hem. Ser ni hur barnens huvuden hänger. Ungefär så känner jag mig idag. Ingen ville åka hem (eller ja, Pekka är ju alltid klar när en vecka gått), annat är det med oss andra. Solsemester for life!

En reaktion till “Solsemester for life!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s