Att komma hem till något välstädat

I samarbete med Freska.

Tidigt i höstas hörde Sebastian från Freska av sig och föreslog ett bloggsamarbete. Jag var inte sen med att tacka ja till detta. Vi har aldrig haft städerska hemma hos oss tidigare. Varken hos mamma när jag växte upp eller nu när vi bildat egen familj. Så det skulle bli roligt att testa detta.

Nu har vi fått hjälp med städningen ungefär en gång i månaden sedan Yhet började gå hos oss. Hon har gjort det som hör till vår veckostädning och moppat golven därtill. Särskilt dagar efter stora mjölkolyckor vid matbordet, ni vet det stora gamla med springor där mjölken rinner igenom och bildar stora kladdiga mjölkpölar här och var på golvet, har det varit så tacksamt med golvtvättsdelen.

2

Pekka säger att han inte ser så stor skillnad mellan när Yhet och jag städar. Jag är väl rätt bra på att städa då, tänker jag. Men den allra största skillnaden är att jag inte behövt göra något annat än plocka undan saker kvällen före. Och det är en så liten del av det hela. Sen är det bara att hålla sig undan och några timmar senare komma hem till något rent och fräscht. Under dessa eftermiddagar som Yhet städat hos oss så har vi ätit middag hos vänner, hos min mamma och senaste gång på Ikea. På så sätt har det aldrig varit något bekymmer att vara borta hemifrån. Tvärtom har vi fått mera tid för familj och vänner. Tack Freska för det!

När man kommer hem väntar alltid en Välkommen hem-lapp och chokladkonfekter. Där kan man då sitta på soffan och njuta av sitt rena hem, äta en konfekt och tänka på hur skön den här veckostädningen var.

1

Om jag ska hitta en sämre sak med att ha fått hela hemmet städat av någon annan så kan det ju vara att jag får ett litet utbrott när hela familjen ramlar in i tamburen med leriga skor, någon fäller det nyinköpta citrusträdet så att mylla finns lite här och var på golvet och man ropar Hallåååå, Yhet har JUST städat här. Men sen dammsuger man lite och ser konfekterna och så njuter man.

3

Om ni undrar vad som är speciellt med Freska just inom städbranchen så kan jag berätta att de har ett härligt användarvänligt bokningssystem online. Där kan man välja var man bor, hur stort hem man har och vad man vill att ska städas och så räknar systemet ut hur länge städningen beräknas ta och hur mycket det kostar. Och så får man ju hälften tillbaka när man ansöker om hushållsavdrag. Personligen tycker jag också att det är behändigt att inte vara bunden till något längre avtal utan man kan lätt boka städning för en gång, till exempel om man vill ha hjälp med fönstertvätten nu i vår.

Just nu städar Freskas gäng i Finland i huvudstadsregionen (Jag pressar dem hårt för Kyrkslätt ska ni veta!), i Åbo- och Tammerforstrakten. I Norge erbjuder de också städtjänster i Oslo och Bergen.

För er som är intresserade av att testa Freskas städtjänster har jag glädjen att ge er två rabattkoder:

20danni – 20€ rabatt för kund som bokar engångsstädning
50danni – 50% rabatt på första städningen för kund som bokar kontinuerlig städning

Nu börjar weekenden!

6 reaktioner till “Att komma hem till något välstädat

 1. Hej!

  Det här låter super och tänker definitivt prova! Undrar nu om koderna gällde bara under veckoslutet? Läste nu först inlägget och tänkte genast beställa städning, men jag får inte koden och fungera.

  Trevlig vecka och krya på er, såg på instagram att någon är sjuk igen :/

  -Daniela

  Gilla

  1. Hej! Nu kollade jag mina koder och det visar sig att jag skrivit koden fel i inlägget. Jag ber så mycket om ursäkt. Koderna är 20danni och 50danni. Hoppas du nu får det att fungera och att ni får ett fint städat hem! 😊

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s