Ett första test med SwimFin

Nu ska jag berätta lite mera om fenan, SwimFin, som Minea fick i födisgåva av Active family. Igår fick hon nämligen testa den för första gången. Hennes simhistoria är ungefär denna: I januari 2014 (1 år 9 månader) simmade hon med puffar och simring. Ja, ni förstår, då flöt hon mest runt sådär skönt.

Senaste sommar (2 år 3 månader) simmade hon först med samma set av simring och puffar tills de byttes ut till de där gula pontonerna på ryggen, ni vet. Bäst gick de ändå då med puffar på armarna samtidigt. I simhallen under hösten och vintern (fram till 3 år) har hon endast haft puffar på armarna.

Nu (3 år) har hon en SwimFin och det första testresultatet kommer här. Först verkade det lite svårt faktiskt. I den grunda bassängen föll rumpan ner och fötterna tog i botten. Ansiktet tenderade åka ner under vatten. Men sedan fick hon testa på djupt vatten. Och vad hände? Flickan höll upp huvudet och sparkade med fötterna, simmade fritt med armarna. Ja. Hon simmade. Både vi föräldrar och en simlärare som jag pratade med var imponerade av flickan och fenan. Tummen upp!

Jag har fått ett par frågor om fenan redan som jag tänkte svara på här också.

Vilka är fördelarna med fenan jämfört med armkuddar?

Skillnaden är att hon nu måste kämpa för att hålla upp huvudet. Dessutom blir armarnas simrörelse friare och bättre. Det är som riktig simning.

Vilken är skillnaden mellan fenan och de gula pontonerna?

Tror spontant att det är skönare med banden runt magen istället för plast. Det roliga är cckså att man kan flyta och simma på rygg med fenan på ryggen. Det här har Minea inte ännu testat dock.

Väntar ännu mer på vår solsemester nu. Tror bestämt att SwimFin får åka med i kappsäcken.

I samarbete med active family.

En reaktion till “Ett första test med SwimFin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s