Veckoschema och bilder som stöd

Eftersom Minea, nu 2 år och 5 månader, har ett rikt ordförråd tror en ofta att hon förstår precis vad man menar. Hon kan ju upprepa det och så tänker en som förälder att allt blivit klart trots att det handlar om tidsuppfattning. Men så vet en också mycket väl att först en 3-åring förstår innebörden av imorgon (och en 18-åring vet innebörden av ett helt år).

Och när jag nu vet hur viktigt det är att förbereda Minea för vissa aktiviteter, som till exempel frissabesök och hon undrar om det ska hända direkt när hon vaknar från vilan och jag hör mig själv säga att det är på fredagen och flickan upprepar ”fredagen”, så vet jag att det inte riktigt fungerar så. I stället för att varje kväll berätta att simhallen blir av på lördag och jag innerst inne vet att lördag inte betyder något för henne, kan man testa ett veckoschema. Precis vad jag skapat idag.

Och jag måste säga att jag var helt ute med hur jag skulle hitta ändamålsenliga bilder men så efter lite surfande hittade jag den perfekta nätsidan. Kolla bara här. Mycket tacksam för att man kunde få ett så fint material gratis.

Och såhär ser schemat ut just nu. Jag får återkomma med utvärdering när vi testat det en tid.

14 thoughts on “Veckoschema och bilder som stöd

 1. Oooh!!! Tack, tack, tack. XD
  Det kom som på beställning. Har en tid haft som plan att leta reda på gratis pics åt en kompis som har en son som skulle behöva dessa. O ja, dehär passar så bra till alla! Man behöver faktiskt inga diagnoser eller annat för dem. Dehär klargör så fint. Även pappa. ;D

  Gilla

 2. Just det där schemat används på flickornas dagis! :) Nu har ju vår storasyster nyligen fyllt fyra, men iaf för henne fastnade därgerna väldigt fort och hon kan säga vilken färg vi lever i och vet att jag menar veckoslutet då jag talar om rött och ljusrött! :) Gäller bara att få pappan o huset pch förstå det samma nu ;)

  Gilla

  1. Ja, det används också på dotterns dagis. Väldigt tydligt och klart. Egentligen kan du väl tro att jag inte vill ha något färgglatt schema här hemma men ibland är det specialpedagogen istället för inredaren som bestämmer :) Det här schemat är så användbart och just mycket tydligt tack vare sina färger.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s