Muminvärlden

En heldag i Muminvärlden bakom oss. Hade verkligen hört mest ris om stället men även någon ros här och var. Ville absolut se vad det gick ut på nu när barnet är inne i Muminperioden. Och jag måste säga att jag är riktigt riktigt nöjd med besöket där. Passlig mängd besökare, inga långa köer till mat/mellanmål, pigga och glada figurer som tyckte att det var lika coolt om man ville vinka, high fivea eller skaka hand istället för att kramas med dem. Minea vinkade gärna men kramade endast sin Sniff-mjukis som hon fick på Tallinnresan.

”Too-ticki var bäst!”, tyckte Minea vid middagen. Och en annan replik hon repeterat ikväll ”Polismästaren sa till Filifjonkan ‘försvinn’, sa han”. God fantasi, tror vi. För ingen annan i gänget hade hört det. Nu undrar hon om vi kan åka en annan dag igen. Och finns intresset för Mumin kvar nästa sommar kan jag bra tänka mig att göra om denna utfärd.

15 thoughts on “Muminvärlden

 1. Vi besökte också Mumindalen med vår 2-åriga dotter för ca 2 veckor sen. Vi gillade stället väldigt mycket! Jag tyckte att det var roligt och intressant för både stora och små, så Mumindalen får bara ros från oss. :)

  Gilla

 2. Vi har varit där 3 gånger o både barn och vuxna har varit nöjda alla gånger! Kan absolut tänka mig att fara dit igen så länge barnen är intresserade.

  Gilla

 3. Väldigt fina bilder! :) Har också hört mest ris, men det ser verkligen fint ut och verkar vara roligt för mindre barn. Roligt att höra något annat. Jag har aldrig varit i Finland, men skulle gärna vilja åka dit :)

  Gilla

  1. Då måste du nog komma till Finland! :) Hade själv aldrig varit i Nådendal tidigare men det verkade riktigt fint runt Muminvärlden också.

   Gilla

 4. Vad är det som folk risar så våldsamt där, det undrar jag? Vi var där förra sommaren i juli, och jag har bara gott att säga om stället. Klart där är folk och inte är det helt gratis förstås, men någon välgörenhet behöver det kanske inte vara heller?:) Och fint lagat samt passlig teater, så vi hade nog bara positiva upplevelser. Kanske många människor bara tycker om saker som är gratis och var de är de enda besökarna, med full uppassning;)

  Gilla

  1. Ja, priset är väl en sak. Visst är det saftigt att betala 75e för familj. Men vad kostar nu inte. Här, liksom i Puuhamaa får ju besökarna själv gå runt och uppleva. Men så blir säkert besöken vad man gör dem till. Eller hur? :)

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s