Weekend i vårigt Stockholm

Våra tre dagar i Stockholm var helt underbara. Vi bodde fint, åt gott och promenerade runt. Hängde på gamla, bekanta ställen men också på för oss helt nya ställen. Det finns nu inget blogginlägg i världen som kan ge den rätta bilden av det sättet att skratta sig igenom tre dagar med det här gänget men nu får ni hänga med på lite vår i Stockholm med allt från blommande körsbärsträd i Kungsträdgården till Fotografiska och uteserveringar. Och allt däremellan.

På fredagen började vi med att fira Hennis födis på flygfältet. Och firandet tog nog aldrig slut egentligen. Firar vi ännu kanske? När vi landade i Stockholm tog vi Arlanda Express in till centralstationen. Har alltid tänkt att det är svindyrt men vi fyra åkte för 550 kronor. Så det var prisvärt och snabbt! Hotellet, Scandic Grand Central, låg ju intill och vi fick redan på morgonen det ena rummet. Helt perfekt. Sen till Vete-Katten för en planeringsträff, där ingenting planerades.

Vi styrde mot Kungsträdgården på min begäran. Det var såå vackert men inte direkt så zen. Det var gaanska fullt med folk. Men träden var så otroligt vackra.

0.jpg

1

Nu styrde vi stegen via Biblioteksgatan och Humlegården mot Mr. Cake. På Östermalm var det en massa ungdomar som fått sin studentmössa just den dagen så det var ganska bra stämning på gatorna.

3

Efter Mr. Cake och Roy och allt det där och Engelbrektskyrkan promenerade vi runt en stund och av en slump hamnade vi på Centralbadet som verkligen hade en mysig uteservering.

4

Sen var det visst en kyrka, någon butik, igen?! och en liten mellanlandning på hotellet innan vi gick till middagen på Eataly. Självklart med ett litet instamoment först.

5

Lördagen planerade vi vid frukostbordet. Och dagen började med några butiker. Surprise!

6

Sen gick vi genom gamla stan och via Slussen, det eviga bygget, med några selfiestunder på vägen, till Fotografiska.

8.jpg

Min första gång på Fotografiska och det var schnyggt! Fina och framförallt varierande utställningar. Självklart åt vi bulle (igen!) och drack lite kaffe och njöt av den vackra utsikten i caféet. Och så köpte jag en del grejer i shopen där. En plansch bland annat. När webshopen inte skickar till Finland så får Finland vackert ta sig dit för att köpa.

7

9.jpg

När vi promenerat genom halva Söder och gått in och ut i butiker (igen!) märkte vi att klockan var eftermiddag och vi behövde lunch. Då gick vi in på Spago. Och oj vad gott (igen!).

10

Så hann vi promenera lite i Gamla stan och gå in i Storkyrkan innan det var dags för lite ätbart igen.

11.jpg

Så det blev Churros på traditionella stället på Drottninggatan. Viktigt.

12.jpg

Efter en kort mellanlanding på Teaterbrasseriet och hotellrummet var det dags att promenera till East för middag. Helt härligt!

13

Söndagsmorgonen började givetvis med planering över frukost. Vi bestämde oss för att gå mot Djurgården. Vi tog vägen via Kungsträdgården, och oj vilken skillnad. Nu fanns det lika mycket kronblad på marken som i träden. Visst var det vackert ändå men vi var tacksamma att vi sett träden på fredagen också.

14.jpg

Vi promenerade vidare längs Nybrokajen. Får såna Stockholm i mitt hjärta-känslor att.

15

16

Och vidare längs Strandvägen. Det var en blåsig dag detta men så vacker. Vi tänkte bara att vi skulle sätta oss i lä vid vattnet för att ta ett glas. Konstigt nog var klockan bara 10.40 och tjejen på Strandbistron meddelade glatt att hon får börja servera alkohol först klockan 11. Oj. Men vi väntande snällt och fick vår dryck en stund senare.

19

Vi visste att vi behövde åka iväg från hotellet mot flygfältet vid 14. Så vi hade två alternativ. Att gå iväg för att hitta lunch någonstans eller bara stanna här för att äta. Vi valde det senare alternativet och var så nöjda med det. Verkligen skönt att bara ta sig tid att sitta, äta i lugn och ro och njuta.

17.jpg

Efter det här fick vi småspringa (via en butik!) till hotellet för att hämta väskorna eftersom vi tagit allt ut av de sista Stockholmstimmarna.

Vilken resa då. Lite hög på livet efter det här!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s