Sóller och Valldemossa

Idag har vi haft en riktig utfärdsdag. Efter frukosten styrde vi hyrbilen mot vår första destination, Sóller. Vi åkte via några små byar varav Bunyola var så vacker och de smala gränderna fångade oss helt. Så anlände vi till Sóller där vi vandrade till Sant Bartomeu-kyrkan. Den har en så vacker fasad och apelsinträden växer så vackert utanför. Sen strosade vi runt en stund, tittade på den gamla spårvagnen och barnen hittade givetvis en leksaksaffär. En pipande brandbil och ett förstoringsglas senare var vi redo att åka vidare.

Nu styrde vi bilen mot Port de Sóller. Man kunde givetvis ha åkt spårvagnen ner också men vi fortsatte med vår bilstil där vi även hade strandgrejer och sparkbräden i bakluckan. Vi fick några regnskurar den här dagen. Vi hade lite tur dock och de kom medan vi satt i bilen påväg till olika destinationer.

Nere vid strandpromenaden var det behändigt med sparkbrädorna. Barnen fick många glada miner från folk som var ute på Domingo-promenad. Och när hungern blev akut fick Pekka och jag hoppa med upp på brädorna och skjutsa barnen till restaurangen.

Lunchtapas blev det på El Sabor. Som jag hade längtat efter tapas.

Efter lunch och lekpark blev det ett dopp i havet och en massa stenplock för barnen.

Sen åkte vi vidare till Valldemossa. När vi anlände dit märkte vi på barnen att de inte riktigt orkade längre. Så de fick åka på ryggen och på axlarna långa bitar. Men när vi var i hoodsen ville vi ändå se det här stället som vi hört så mycket fint om. Och visst var det vackert! Jag tycker att vägen upp i bergen till byn var minst lika fascinerande som själva stället också.

Sen åkte vi hem igen och med mig som kartläsare kanske vi tog något avtag fel här och där. Jag har bra lokalsinne men är helt värdelös på att läsa gps och lyssna på gps-tantens direktiv, tillägg pipande brandbil, trötta barn och flygande solhattar så har ni en liten inblick i hemvägen. Hah. Men Pekka körde hemåt som en kung genom åskvädret och vi var mer än redo för middag när vi kom hem.

En utfärdsdag helt i min smak. Barnen ser dock framemot simning hela dagen lång imorgon igen. Passar mig ypperligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s