Golf och jordgubbsland

Efter en dryg månads paus från Hjortlandet tog vi oss dit idag för att slå lite golfbollar. Och barnen hade noll klubbor i passlig längd. Pekka har fixat en klubba åt Minea i tiderna. Som också den nu var kort för Leo. Men han swingade vilt med den och Minea körde med min kortaste klubba.

1

2

På puttingområdet jagade Leo runt sin boll och hävdade att det här var nog minigolf, vilket självklart ledde till en nå johho – nå nähhä tvist mellan barnen. En knapp timme här var alldeles tillräckligt för oss och alla andra, tror jag. Till vänster syns ännu snön i backarna.

3

En stund senare förde vi Minea till ett kalas och vi andra åkte till Reiman och skaffade jordgubbsplantor. Ända sen vi köpte den lilla sandlådan till vår föregående gård har vi planerat att ha ett litet jordgubbsland i den när det var slut på sandlådetiden. Det är minsann inte slut på sandlådetiden men vi har ett tjugotal meter till sandlådan i vår lekpark. Så barnen var absolut med på den här förändringen.

När Minea kalasat och Fanny och jag promenerat klart var det dags för plantering av våra tre plantor. Pekka och jag hade väl sett framför oss hur många plantor som helst i vår lilla låda, men det lär vara viktigt att ha tillräckligt stort mellanrum mellan plantorna. Så tre får väl vara passligt då.

4

Och när barnen traskar in för BUU-klubben kan man själv ännu njuta ute en stund eller helt enkelt börja plocka undan alla rackerier som plockats fram under dagen. Alla i familjen verkar vara experter på att plocka fram snarare än att plocka undan. Men nu när allt är undanplockat och barnen sover ska jag klicka igång ett avsnitt av Wahlgrens värld.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s