SKAM-fortbildning och BUU-dag

Vad är nu detta att jag bara bloggar på lördagarna? Väldigt underligt. Men nu tänkte jag i alla fall skriva lite.

Dagen började nämligen på bästa möjliga sätt med en fortbildning på Hanaholmen om hur man kan använda SKAM i undervisningen. Med utgångspunkt i tematik men också i språket. Väldigt intressant och inspirerande för ett litet SKAM-fan. Många tankar väcktes om hur vi nordbor egentligen aldrig ska behöva byta språk till engelska i kommunikation med varandra utan hur vi kunde få alla att bli intresserade av att kommunicera på skandinaviska.

En svensklärare i en finsk skola tyckte också att de finska eleverna blivit mer positivt inställda till svenskundervisningen för att förstå norskan bättre, eller just tackvare att de lärt sig norska i och med SKAM. Hur som helst, en mycket bra utveckling!

1

3

Hela SKAM är fullproppad med intertextualitet och tack vare fortbildningen idag förstår jag ännu bättre hur det går att diskutera äldre litteratur, konstverk eller till exempel sexuella övergrepp med ungdomarna med hjälp av ungdomsserien. Varför inte ta utgångspunkten i sådant som ungdomarna redan gillar och förstår. Lärarna från Hartvig-Nissens skole som föreläste var så superinspirerade och verkade som riktiga SKAM-fans själva också. Perfekt kombination! Hade gärna suttit där några timmar till och analyserat serien med dem.

4

Efter Hanaholmens goda lunch åkte jag vidare till Arcada och BUU-dagen där familjen redan väntade. När jag kom hade de redan sett showen och var nöjda och glada över den. Nu väntar de med iver på att julkalendern ska börja på tv. Några dagar kvar. Har dessutom tänkt fixa en paketkalender till barnen men, eeeh, det börjar väl bli lite bråttom. Ska nog hinna!

5

Nu lördagkväll! Ha det gött!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s