Stockholm på två dagar

Vilken snabb och rolig Stockholmsresa vi har bakom oss. På tisdagmorgon flög jag västerut med min syster och kusin. Smidigt med buss till Cityterminalen och en promenad till Clarion Amaranten där vi bodde. Där lämnade vi väskorna och var redo för en heldag.

Efter några butiker var det dags för lunch i Kungsträdgården.

Efter det gick vi vidare till Östermalm för fler butiker.

Vid halv tre gick vi mot Djurgården med destination ABBA The Museum.

Muséet var en fin upplevelse i sig. Min kusin Lotta som var där för andra gången tyckte att det var lika bra nu som då. Syster och jag var förstagångare.

Huvudmålet med vår korta resa var Allsång på Skansen. Vi anlände strax före 16.30 och fick sittplatser långt bak till genrepet som började vid 17.15 efter kort info om hur det skulle gå till. Redan på genrepet var det en så härlig stämning att jag undrade hur kvällens sändning skulle toppa det.

Vi hade kanske inte räknat med att sitta så länge för vi tänkte att alla sittplatser skulle vara upptagna och vi skulle strosa vidare på Skansen. Men när vi fick platser så satt vi där. Mellan genrepet och sändning gick Lotta efter middag åt oss alla. Jag åt en himmelsk räkmacka och sedan var vi redo för sändningen.

Alltså det var en så vacker kväll och kvällssändningen var så mycket mer än jag hade trott. Så härlig show och känsla. Om jag måste välja någon favorit från hela kvällen så var det nog ändå Håll mitt hjärta i Björn Skifs medleyt. Den egna sångglädjen var som allra bäst i den första allsången Det gör ont och i Hon kommer med solsken. Men genom hela sändningen var stämningen verkligen på topp. Allsång for life!

Lyckliga trion när det var dags att lämna Solliden och Skansen.

Stockholm i mitt hjärta.

Efter allsången gick vi ner till Gröna Lund för lite lyckohjul. Tyvärr vann vi ingen stor Marabou-ask men var lyckliga ändå.

Onsdagen började med en brakfrukost på hotellet. Det absolut bästa sättet att börja en semestermorgon. Nu hade vi krafter att gå runt på stan en sväng. Det blev shopping och Gamla stan. Sushi och Churros.

Nu kan man fundera på varför nästan alla dagens bilder handlade om Churros. Men förklaringar finns. För mycket shopping i bokhandeln och på Lagerhaus och efter det kunde man inte ta fram kameran så ofta (spännande att få nerklämt allt i handbagaget förresten). Men alltså Churros, min favorit efterrätt. Får man det i Finland någonstans förresten?

Sedan var det dags att gå efter väskorna, pressa ner shoppingen och ta bussen tillbaka till Arlanda och hemåt. Kort men härlig resa. Allsång och Stockholm i mitt hjärta.

2 reaktioner till “Stockholm på två dagar

  1. Har inte råkat på churros här i Finland så som man gör i Stockholm just nu, de säljs ju lite överallt ute på gatorna :)
    Men i Helsingfors kan man åtminstone äta dem här: http://www.maya.fi. Om man vill ta sig till en restaurang då förstås :)

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s