Reselängtan och vagnfunderingar

6

Nu är det inte så länge kvar till semester och Mallis. Vi längtar rätt mycket, räknar dagar och har börjat fundera på packning. Idag fyllde vi på förrådet med solkrämer. Barnens sommargarderober börjar också vara i skick.

Det största frågetecknet inför resan är vilken resevagn vi ska välja att ta med. Yoyon (utan ståbräda, men liten och allt det där) eller Bee med ståbräda (älskar den, men stor väska osv). Min dröm hade egentligen varit yoyo och två balanscyklar i bee-väskan. Så kan man väl ändå inte göra. Haha.

Senast vi var på familjesemester för två år sedan på Rhodos hade vi både Yoyo och Bee med ståbräda med oss för våra två semesterveckor. Snacka om lyx. Eftersom vi nu endast har ett barn som behöver dagsvila är det givet att bara en vagn följer med.

IMG_2812

IMG_2963

IMG_2866

IMG_2874

IMG_2938

IMG_2916

IMG_3249

Bilder från Rhodos maj-juni 2015.

12 reaktioner till “Reselängtan och vagnfunderingar

 1. Jag skulle ta med den med ståbräde. För av erfarenhet vet jag att små ben kan vara trötta efter en lekfull dag på stranden eller vid poolen. :)

  Gilla

  1. Jag tänker nog helt lika! Den kombon hade vi också med till Borgbacken och helt super när trötta ben kan vila. Det blir mera femåring som sitter och tvååring som står ;)

   Gilla

 2. Vi ska till Grekland i oktober och tänker ta med oss resevagnen carena kobbe åt 1,5åringen och ett sparkbräde som håller 100kg åt 4 åringen. På så vis kan jag t.ex sparka med 4åringen om han inte orkar :) Vi var just 3 dagar i Gdansk och det gick super fast vi få hade ett mindre sparkbräde där. Ibland ville lillebror gå själv så då fick storebror åka i vagnen!

  Gilla

 3. Var skall ni bo? Det beror lite på hur mycket ni kommer att gå omkring? Vi har alltid gått mycket i Alcudia och tror nog att ståbrädan är bra att ha (slutade med att vi ifjol gick o köpte en billig paraplyvagn på plats till 4-åringen eftersom vi bara hade yoyon med 🙈)Sparkbräde eller cykel rekommenderar jag inte, pga vägarnas skick (eller ja beror på var ni bor då). Yoyon har fått en ståbräda förrästen, synd att den bara passar till yoyo+

  Gilla

  1. Vet ju ganska lite om området ännu men vad jag förstår så vid Playa de Muro just före man behöver ta bro över till följande strand. Så på Alcudia sidan. Du vet säkert av min fantastiska förklaring. Om vi ens lite följer vårt vanliga resemönster så kommer det att bli rätt mycket promenad. Och tack att du sa det om att ståbrädan bara passar yoyo+. Då behöver man absolut inte harma sig över att inte en enda ny vagnpryl kommer övert tröskeln hos oss mera. Kommer nog att bli bee och ståbräda. Bästa kombon för oss.

   Gillad av 1 person

   1. Ok, tror att jag vet ungefär. Vid hamnen finns bra strandpromenad i ungefär 2km, men just mot Muro är vägen lite bukligare. Men funkar bra med been!
    Ta med någon myggspray! Det är mycket myggor på kvällarna eftersom det är sumpmark nära. Åh, snart blir det 😎🌴☀️

    Gilla

 4. Vi har varken haft vagn eller ståbräda åt M från kanske 3,5 år. Hon har gått långa sträckor på resorna och orkat bra. Men alla är ju olika!

  Gilla

  1. Det är så fint! Minea får jättelätt benvärk och trötta ben. Så den här sommaren kommer vi nog att få släpa på vagngrejer ännu. Nästan lika mycket för hennes skull som för den lilla stunden Leo behöver vila på dagen.

   Gilla

 5. Hej!
  Surfar runt på resevagnar och ser att du har båda som jag funderar mellan. Så är det någon av dem du rekommenderar? Vi är på väg på resa och skall köpa antingen Bee 5 eller Babyzen. Men jag har beslutsångest då jag inte vet vilken jag skall satsa på. Vår lilleman är 6 månader, så han kommer använda vagnen mycket. Vi kommer att vara borta en månad och flyga mellan olika delstater så därför lockar ju Babyzen… Sen är ju bugaboo alltid ett säkert kort och positivt att det går att vända mot sig. Knepigt det här med vagn….
  Tack på förhand :)

  Gilla

  1. Hej!
   Ja vi har båda vagnarna. Dock är vår Bee+ och Yoyon av första modellen. Fortfarande tycker jag att Bee är så mycket mångsidigare än Yoyo så jag skulle välja Bee. Det finns två saker som är bättre med yoyo; man kan ta med den i flyget och man kan bära den över axeln. Resten vinner Bee med alla inställningar, fjädring, stadighet osv. Hoppas du hittar den rätta för er familj <3

   Gilla

   1. Tack för svar, misstänker nog det blir en bee :) känns som om det är ganska viktigt att lilleman kan vara vänd mot oss. Ha en fortsatt skön sommar!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s