Avskedet

Dagen för avskedet. Begravningsdagen.

Imorse plockade Minea en liten viol (utan stjälk såklart) som hon ville att gammelmofa skulle få. Så jag satt in den i en lilja i vår bukett och den fick följa med hela vägen.

Dagens väder var precis vad vi hade hoppats. Precis som under mofas sista levnadsvecka var det sol. Fågelsången var vacker.

2

3

Blomsternedläggningen skedde inne i kyrkan och medan vi var på minnesstund hade blomhavet flyttats ut till den kommande graven.

Stor sorg och saknad varvades idag med många glada minnen, mycket sång och musik. Överst står ändå tacksamheten för kärleken mofa gett oss, för allt han gjort för oss, lärt oss och som vi fått vara med om med honom. Nu ska vi se till att sprida glädjen och föra kärleken vidare så som han gjort.

Så stilla det blir
när man lyssnar på träden
när fåglarna tystnar
i solnedgång.
Så stilla det blir
när man lyss till sitt hjärta
och gläds åt allt
som var en gång.

1

2 reaktioner till “Avskedet

  1. Hej.sitter o läser din fina text om jordfästningen av din kära Mofa.Tårarna rinner ner för mina kinder.Saknar din mofa Olof så otroligt mycket på Hemmet.Han var alltid så glad o hjälpsam.Beklagar sorgen❤
    MVH Sussi fr Hemmet.o hälsa mamma din

    Gilla

    1. Tack snälla Sussi för dina fina ord. Precis så minns vi också mofa <3 Och tack ännu för den fina vård han fick hos er. Ni är så värdefulla! kram <3

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s