Imorgon brinner granarna

Så imorgon brinner högen med granar igen. Tycker att det är så fantastiskt att alla i byn för sina granar till samma ställe på åkern och så tänds det en stor brasa på trettondagen. Varje år. Så behändigt. Inga granar vid soptunnorna. Alla som haft gran någongång vet hur obehändigt det är att få ut skrotet ur huset när julen är över dock. Barr, barr och lite mera barr inne.

Vi har det lite knepigt med den nappfria killens dagsvilor faktiskt. Idag sov han noll minuter. Trots kylan tänkte jag att vi behövde program till eftermiddagen så jag klädde av granen, sopade ut den på gården och dammsög. Sen klädde vi på oss och vandrade iväg för att föra granen till den stora högen ute på åkern.

3

4

6

På hemvägen var det fruktansvärt kall vind och direkt när vi kom hem tände vi i brasan här och tinade upp oss efter den (lite för) krispiga promenaden. Kvällsmålet intogs också framför brasan. Mineas favorit: brasa, varm kakao och toast. Vem gillar inte det?

7

10

9

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s