Den viktigaste julhälsningen

Här har vi haft en hemmadag med barnen och Pekka har just tagit över när han jobbat klart så nu kan jag sitta här och nolla en stund.

Amanda skriver så fint idag (igen) om fadderbarn under rubriken Våra pengar är inte bara våra. Inlägget hittar du här. För ett år sedan fick vi ett fadderbarn via Plan, vår Mbaka som just ska fylla tio, och en stor dröm gick i uppfyllelse för oss. Något vi hade pratat om i flera år med Pekka och allt för länge sagt sen. Helt som Amanda skriver tycker jag att det är en självklarhet att en del av vår familjs pengar varje månad går till välgörenhet.

Det är inte bara av godhet utan för att det är självklart. Kan jag lägga ut pengar på en bil kan jag lägga pengar på välgörenhet. Kan jag köpa godis och vin kan jag ge pengar till välgörenhet. Just nu stöder vi två organisationer. Både Plan, i och med fadderskapet och Unicef där jag är månadsgivare. Även i år ger jag minst en välgörenhetsjulklapp till någon som redan har allt.

Om du tycker att det skulle vara fint att ha ett bonusbarn så tycker jag att du också ska bli fadder idag. Ett barn och ett samhälle någonstans i världen kan få den finaste julklappen. Av dig.

1

Idag har vi skrivit ihop en jul- och födelsedagshälsning till Mbaka och barnen har suttit med. Trots att bara jag står som fadder hos Plan så kan man nog säga att vi är en hel fadderfamilj här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s