Den femte farsdagen

Det var ivriga barn som vaknade imorse och vi fick kämpa för att Leo inte skulle sätta igång och spela blockflöjt minut två av sin vakna tid, Minea ville börja med morgonmålet direkt när vi kom ner.

1

Till klockan åtta kunde vi ändå dra ut på det och så väckte vi pappan i huset, till hans femte farsdag. Och när jag tänker på att det är fyra år sen vi firade första gången så sköljer en stor våg av tacksamhet över mig.

2

3

Ovanligt att jag sköter hela helgfrukostgrejen själv. Pekka brukar vara bacon- och äggansvarig och hans kapsylkaffe brukar jag sällan ha något att göra med. Men det lyckades helt bra. Under frukosten sjöng Leo Blinka lilla i sju repriser så vi bandade in och skickade åt mofa. Vi får träffas och fira lite nästa veckoslut.

4

På förmiddagen var vi länge i pulkabacken och på eftermiddagen skidade far och dotter. Här har vi riktigt pappas flicka. När dagen närmade sig sitt slut undrade hon när det är pappas dag igen.

6

Vi byggde en snölykta och barnen tände ett ljus för fafa farsdagen till ära.

5

Och här har vi matvakten som ligger och läser i ett hundlexikon medan han väntar. Köket har blivit vårt nya vardagsrum. Nu har vi badat bastu och kollat på Pippi i repris. Snart dags att lägga sig under duntäcket. Strategiskt köpte jag nya duntäcken åt Pekka och mig i farsdagsgåva.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s