Köket före och efter

Nu har det snart gått en månad sedan köksrenoveringen startade här hemma och oftast känns det som att jag har glömt hur det såg ut innan, fastän jag vet att jag kan andas mycket bättre i utrymmet nu än tidigare. Vi hade alltså tidigare ett kök och en matsal intill varandra. Grejen med hela renoveringen var att riva väggen mellan de två rummen och göra dem till ett enhetligt stort kök.

Här kommer bilder på hur det såg ut före:

1

Det här mötte mig när jag kom ner på morgonen. Och det enda jag kan tänkas komma att sakna är det runda bordet.

2

0

Här var ännu väggen mellan kök och matsal på plats. Den här bilden är tagen någon dag innan den revs.

Idag ser köket helt annorlunda ut. Matplatsen är inredningsmässigt helt lika men det känns ändå som ett helt nytt utrymme.

0

Fortfarande(!) saknar vi trösklar.Några andra fel och brister ska ännu åtgärdas. Vissa dagar undrar jag vad köksfirman menar med att renoveringen skulle ta två veckor. Hmm.

1

Köksön är min stora favorit. Att vi tillsammans med planeraren bestämde att lådorna skulle vara extradjupa och ön därmed blev bredare var det bästa valet. Att ha en stor yta att syssla på är fantastiskt. Väntar tills vi ska baka pepparkakor här. Utan att behöva bakunderlag. Bara direkt på stenytan.

2

När väggen revs förlorade vi ju en hel massa skåputrymme när övreskåpen försvann från hela längan. Därmed valde vi att ha höga skåp längs väggen mittemot kylskåp och frys. Vi visste att vi inte vill ha plats för matbord i köket längre så det kändes helt rätt. Nu har det visat sig att vi har snäppet mera förvaringsutrymme nu än tidigare. Jess.

01

3

Den här stenskivan känns omöjlig att fånga på bild. Lavoaren och kranen är vi mycket nöjda med.

5

Det känns så öppet och härligt. Den runda spisfläkten har sin historia för sig. Det visade sig att en vanlig fläkt med glas runt sig inte hade rymmats hos oss. Då hade man inte kunnat öppna skåpen intill. Så det fanns exakt två modeller att välja mellan. Vilken tur att jag redan länge sneglat på en sådan rund sak. Tycker den passar perfekt in i den här stilen.

4

Nu är det detta som möter mig när jag kommer ner för trappan på morgonen. Ganska stor skillnad till den första bilden. Så lycklig att vi gjorde den här renoveringen!

2 reaktioner till “Köket före och efter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s