Dag 4 – lördag i Barcelona

Ännu ett sista inlägg från supertrions Barcelonaresa. Mamma, syster och jag åkte iväg sent på tisdagkväll och startade hemåt tidigt på söndag. Således har vi kommit till den sista hela dagen, lördagen, i Barcelona.

Liksom till fredagen utlovades åska och regn till denna dag. Vi gick åter iväg med paraplyerna i väskan. Luften var mycket svalare efter nattens regn.

71

Vårt första stopp var Plaça Reial. Och tanken var att vi främst skulle röra oss i Barri Gòtic kvarteren.

72

Redan innan vi kom fram dit märkte vi av La Merçè. Dagen som man redan tidigare hade sett att det förbereddes inför. Gatan Carrer Ferrer fylldes av dessa enorma papier-maché figurer som de bar omkring på.

73

Vi fortsatte vår promenad till Catedral de Barcelona.

92

76

Vidare till Arc de Triomf. Nu började det duggregna. Och här ser ni hur fullt av tält det var vid nästan varje sevärdhet just den här dagen. Man fick kanske inte riktigt den rätta känslan av hur det vanligtvis ser ut i omgivningen.

78

När det regnat en stund kunde vi ta ner paraplyerna igen och Betti berättade åt vilket håll vi skulle härnäst. Hon brukar vara vår guide, jag är fotograf och mamma är den mest tålmodiga med våra påhitt.

79

Så kom vi fram till Palau de la Musica Catalana. Ännu ett vackert hus.

77

Efter lunchen nångång gick vi till hotellet för att nappa med bikinin. Vi tänkte ta risken på fisken i den stora åskrisken och gå ner mot hamnen och vidare mot stranden. Här har vi en del av vår hemgata, Paral.lel.

81

Nere vid den stora rondellen intill Port Vell.

82

Där stod Cristóbal Colón (Christoffer Kolumbus) och hälsade vid hamnen.

91

Vi valde att gå runt hamnområdet lite extra. Roligt att ta olika vägar varje dag. Vissa gånger helt av misstag, andra gånger helt medvetet.

83

84

85

Sedan kom vi ner till Barceloneta igen. Bort från stadsvimlet till det mycket lugnare strandvimlet.

86

87

På vägen hem tog vi en glass och lyssnade på en av festdagens konserter. Till kvällen märkte man hur dessa ursöta gatukök anlände.

88

89

Vi tog oss igen till Blai för en sista tapasmiddag.

93

Dags att säga adjö till Barcelona för denna gång. Min första gång där, men troligtvis inte den sista. Vi sparade nämligen många bra saker till nästa gång. För en ny favoritstad har jag fått. Det är helt säkert!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s