Dag 3 – fredag i Barcelona

Dags för det tredje inlägget och den tredje heldagen i Barcelona. De här inläggen får mig att längta tillbaka allt mer.

För den här fredagen hade det utlovats åskväder och mycket regn. Så vi kastade ner paraplyerna i väskorna och traskade iväg för en shoppingdag. Sevärdheter skulle vi ta längs vägen om det höll upp.

40

Vi började på den alldeles härliga saluhallen La Boqueria vid La Rambla. Något helt annat än de småskaliga saluhallar jag sett tidigare. Här fanns allt i matväg. Fisk, kött, godis, korv, frukter och en massa katalanska specialiteter. Det var en hel del folk där inne i hallen

41

43

44

45

46

47

Vi hade bestämt att vi skulle äta churros med systeri. Inne i saluhallen hittade vi inga (så konstigt!) men ett stycke vidare längs ramblan hittade vi en glass- och churroskiosk. Perfekt eftersom mamman är en glasstyp och vi andra churrostyper.

48

49

Vi gick in och ut i diverse klädaffärer. Sedan vidare till Park Catalania. Där hade syster ett Marilyn moment när hon stod och fotade. Fångade tyvärr inte på bild men mamma och en turist fick ett gott skratt.

50

51

Det blev lunchDivinus längs Passeig de Gràcia.

52

53

Sedan vidare till Casa Batlló, längs samma gata. Det var det mest speciella hus med alla sina färggranna detaljer.

60

61

62

Som ni märker så hade åskan och regnet hållit sig borta och vi hade en fin dag. Vi hann ännu läsa en stund på hotellets takterrass innan det började mullra i bergen. Till kvällen mötte vi upp mammas väninna Sonja och hennes man. Sonja hade fyllt år dagen innan så vi gick ut för att fira henne den här kvällen. Det blev mycket åska och regn hela kvällen lång. Vi var lyckliga att den anlände så sent att vi fick njuta av igen en vacker dag.

2 reaktioner till “Dag 3 – fredag i Barcelona

  1. Hej! Vi ska åka med familjen (barnen 4 och 3 år) till Barcelona på höstlovet så fint att få lite rese-inspiration! Iakttog du alls hur man kan röra sig med barn i Barcelona? Finns det typ hissar till metron eller är trafiken galen som den brukar vara i Sydeuropa?

    Gilla

    1. Åååh vad härligt! Ni kommer att få det så bra! Visst är det mycket trafik ock mycket människor överallt. Vi åkte faktiskt inte metro en enda gång så jag är nog inte rätt person att svara på den frågan. Men alla gator var i superbra skick (tex med tanke på vagn) och staden är väldigt städig och fräsch. Hoppas ni får en alldeles underbar resa!!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s