Dag 1 – onsdag i Barcelona

Sent på tisdagkväll landade vi i Barcelona. Det var bara att checka in och sova ut. Och sov gjorde vi. Vi hade ett härligt hotell – Hotel Barcelona Universal. Beläget lite utanför centrum på Paral.lel. Men som ni kommer att märka i inlägg framöver så var läget helt perfekt för oss, ca 1 km från la Rambla.

Har valt att dela upp vår resa i fyra inlägg, ett för varje dag. Känns helt omöjligt att köra allt i ett när det finns så mycket att berätta och så många bilder jag vill ha med. Så vi börjar med onsdag. En riktig Gaudi-dag.

Efter hotellfrukosten började det med att vi kollade snett på kartan, eller egentligen hade vi kollat kartan rätt men vandrade ändå norrut istället för österut. Så det blev fem kilometer totalt åt tokigt håll innan vi förstod var vi var. Men så tog vi oss rakt österut och kom till La Pedrera/Casa Milà.

3

2

Vi fortsatte vidare mot La Sagrada Familia. Så mycket större och mäktigare än vi hade trott. Alla de olika stilarna beroende från vilken vinkel man kollade på huset. Ganska otroligt. Ett verk som byggts i över hundra år och väntas vara färdigt 2026.

4

5

En snabb lunch senare bestämde vi att vi absolut orkar promenera upp till Park Güell också. Vi förstod kanske inte hur högt upp vi skulle ta oss. Det var inte en helt platt promenad. Men Park Güell var så vackert, så värt ett besök. Att vandra runt (igen ganska mycket uppåt) var i all sin enkelhet så fint. Parken blev en av resans absoluta favoriter.

6

7

8

9

20 km promenad senare tog vi oss lite neråt för backen och tog en taxi hem till hotellet. Där väntade vår soliga takterrass, våra böcker och goda drickor.

10

11

Vi hade blivit tipsade om den fina gågatan Blai, bara ett par kvarter från vårt hotell, där det finns fullt med tapasrestauranger. Där åt vi tre kvällar av fyra. Var är min tapasmiddag ikväll? Saknar det redan.

12

4 reaktioner till “Dag 1 – onsdag i Barcelona

 1. Vilken fin beskrivning av dag1!!! <3. Stämningen ,värmen,allt det vackra och resesällskapet,förundran och alla skratten…lovely-intryck för alla sinnen.Ska sitta i minnet långt framöver.

  Gilla

 2. Låter som en underbar resa härliga bilder, hoppas ni hade bekväma skor, som ni hurtat! Skulle inte tacka nej till soliga Barcelona just nu :)

  Gilla

  1. Tack! Ja Nike var nog vad vi körde med, alla tre. Så viktigt med bra skor så att man är redo att gå hur långt som helst. Skulle när som helst åka tillbaka!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s