Att uppleva musiken tillsammans

Idag blev det en spontanutfärd till Ekenäs. I fredags när vi var där såg vi en reklam över att Sås & Kopp is in town på tisdagen och tänkte nej nej då ska vi nog bara ta det lugnt och förbereda inför dagisstarten. Men imorse tänkte vi just tvärtom. Nu har jag nämligen redan jobbat i etapper hemifrån medan barnen vilat. Så nu behövde vi absolut ännu en sista sommarutfärd.

Helt rätt tänkt. Barnen gillade Sås & Kopp som vanligt. Båda barnen fick höra sina önskelåtar Plättar och ABCD medan jag får vänta på min favorit Bulldog Berndtzon till en annan gång. Självklart njöt jag ändå.

1

2

Vet ni förresten hur viktigt det är att bejaka barnens musiksmak? Mycket! Aldrig ska man nedvärdera deras favoritband eller låtar. (Det må vara Räyh! och Boom kah och Let it go, för tusende gången.) Efter att jag själv fick en uppläxning i helgen över varför jag inte ska fanitta Antti Tuisku så förstår jag det ännu bättre. Musiksmaken är en del av människan och visst är det självkänslan som får en törn (speciellt när man är barn) när någon tror att den vet vad som är bäst för en att lyssna eller att inte lyssna på. Så otroligt provocerande för en vuxen.

Hos oss gillar vi därför att gå på konserter tillsammans, uppleva barnens favoriter tillsammans och barnen ska få uppleva vuxnas favoritmusik också. Ibland går det fantastiskt ihop. Som när Rajaton ger barnkonserter och när Raseborgs sommarteater uppträder på Kulturen vid ån där vi just innan hört Mumin och Arne Alligator. Då har vi fullträff på alla punkter. Men när man är nästan allätare vad gäller musik så njuter man av allt, oberoende.

3

Som avslut på vår Ekenäsutfärd blev det lejonpark för lejonungen och hans vänner på det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s