Vårdagen och cykelpremiären

Vi sparkade igång cykelsäsongen i gårdagens vackra vårväder. Leo inledde starkt med att cykla ut från gården med Pukylinon. I den första vattenpölen vurpade han dock rakt över styret. Stenar på asfalten och Pukylinon är ingen vidare kombination. Det blev ett sårigt ansikte. Efter omplåstring ville han absolut inte ha fyrhjulingen längre, utan bytte ut den mot balanscykeln. Han gick faktiskt några steg med den redan.

1

Minea, som nog är intresserad av nya saker men som gärna tar det säkra för det osäkra först, började med balanscykel. Efter Leos vurpa bytte hon till sin nya trampcykel. På fem minuter kom hon ihåg allt från förra året och trots den större cykeln gick det bra.

2

3

4

Efter cykelturerna började barnen ivrigt med lekstugan. Minea gjorde någonsorts vårstädning i skåpen och Leo kokade glass i kastrullen. Kocka kocka. Och på tal om hans språk så sa han plötsligt igår: Vill ha, den där. Fyra ord på raken.

5

4 reaktioner till “Vårdagen och cykelpremiären

 1. Vi har funderat på en Pukylino åt vår dotter till 1 års present. Men tänkte att den skall användas utomhus i sommar då hon är ca 1 år 2 mån. Hur tycker ni den går på asfalt då det är sopat? Vi har också den minsta puky sparkcykeln men den är ju för stor ännu denna sommar

  Gilla

 2. De ser härligt ut, dock funderar jag varför inte ni vuxna har hjälm? Kanske ni bara glömt att ta på den. Ni får gärna svara här eller varför inte skriva en post om hur ni ser på användning av cykelhjälm på barn & vuxna.

  Gilla

  1. Tack! :) Jag har nog oftast hjälm (alltid när jag cyklar med barnen). Jag vet att det är lite slarvigt. Min man är en hjälmslarver han också. Han har läst någon underlig undersökning om att det är säkrarare att cykla utan hjälm. Hahahaha, jep.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s