Onsdagsgöra

Leo var så ivrig när han fick besök av sin egenvårdare från dagis. Han pratade,visade och lekte. Och när hon gick vinkade han länge efter henne. Så om några veckor är de redo att börja sina dagar tillsammans. Och sådär annars har han klättrat över högt och lågt som vanligt.

Och asiasta kukkaruukkuun, från det ena till det andra, så har min amaryllis fått så vackra blommor, och flera får den. Har troligen aldrig tidigare haft en amaryllis. Nu fick jag en vit av mamman. Hur snygg?

Dagens väder var ju fint. Varje gång Minea ser en rodnad på himlen läser hon upp ramsan ”Aftonrodnad vacker natt, morgonrodnad slaskig hatt.” Och så funderar hon om det är morgon eller kväll. Man bara, jo jo, kväll. Klockan tre. Så en vacker natt borde vi ha framför oss i alla fall.

11 reaktioner till “Onsdagsgöra

  1. Det är ett vanligt kommunalt dagis. I vår kommun (Kyrkslätt) har man detta system där en vuxen i dagisgruppen blir barnets egenvårdare i gruppen med barn i åldern 0-3 år. Denna vuxen sitter till exempel med barnet vid matbordet och kommer just på detta hembesök och får antagligen en lite djupare kontakt med barnet, speciellt i början. Kände inte heller till detta system innan Minea började på dagis men vi upplevde det riktigt bra :)

   Gilla

   1. Låter ju jättebra, önskar man hade sånt i hela landet! ( bor i ÖB) Hade aldrig hört om det tidigare.

    Gilla

  2. Hoppas det är ok att jag svarar :) jag har sjäkv varit med då egenvårdarsystemet togs i bruk i Helsingfors svenska daghem. Nuförtiden kallas det åtminstone i Helsibgfors ”Med barnaögon”. Tanken är att varje barn som börjar på dagis får en egenvårdare som speciellt i början finns där för barnet. Egenvårdaren finns på plats då barnet kommer på morgonen och är den som i första hand visar barnet hur man gör på dagis. Egenvårdaren gör också ett hembesök före barnet börjar i dagvård. Där är tanken att föräldrarna på det sättet visar för barnet att de godkänner egwnvårdaren och egenvårdaren får en stund att bekanta sig med barnet. Barnet känner sedan förhoppningsvis igen egenvårdaren då hen kommer till dagis. En super-arbetsmodell om man frågar mig! :)

   Gilla

  1. Nå tack! Jag skulle gärna ha mera färg ibland. Men det går bara inte. Det är något i mitt huvud som blir galet av starka färger här hemma. Just nu räcker det med barnens färgglada leksaker som mestadels är utspridda ;)

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s