Årets första pepparkakor

Vi bestämde oss snabbt för pepparkaksbakning med barnen imorse. Funderade faktiskt för en bråkdelssekund om detta skulle bli en never again-upplevelse. Oddsen var ju höga. Men det blev hur bra som helst! Leo orkade ”baka” i tio minuter. Han smakade lite och äälskade att kavla.

Minea orkade baka i fyrtiofem minuter (tills allt var klart) med stor precision och koncentration.

Efter en stunds paus var det dags för kristyren. Det här är nog Mineas favoritskede av hela pepparkaksbakningen. Men också Leo höll vant i kristyren.

På söndag igen. Traditionsenlig pepparkaksverkstad (kanske också hus!) på självständighetsdagen utlovas.

6 reaktioner till “Årets första pepparkakor

  1. Hon går nog på dagis tre dagar i veckan och vanligtvis också på tisdagar men ännu idag stannade hon hemma efter förkylningen. Imorgon blir det nog dagis igen.

   Gilla

   1. okej jo jag förstår, såg bara bilder av våra morgnar framför mig och kunde inte i mitt liv förstå hur någon skulle hinna med sådant före dagis :) men så vet jag ju nog också att ni är morgonpigga så kanske det till och med skulle lyckas för er. Hoppas Minea snart är ordentligt frisk!

    Gilla

   2. Hahahah! Ja, vi skulle ju typ hinna med bakning före dagis om vi skulle skynda lite. Vi vaknar fortfarande strax innan 6 varje morgon :D

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s