Att bestämma över kameran

Mitt eget fotograferande är en historia i sig. Fram tills jag testade min första systemkamera hos Canon för typ två och ett halvt år sedan var jag livrädd för systemkameror. Efter tre små pocketkameror klamrade jag mig fast vid min Canon G12 ända tills den sa upp kontraktet totalt.

Då köpte jag min Canon 60D. Gick ett par fotokurser och köpte mitt Sigma 50mm/f.1.4 objektiv. Och det har jag kört med. På halvautomatik (AV) nästan alltid. Både för att få snabba bilder när det händer med barnen och för rädslan för det manuella. Och kanske på grund av ett litet ointresse.

Nå idag hade Leo och jag tid för en manuell fotopromenad. Han är tålmodig med mig när jag står där och pratar för honom neeej, för ljust, jo roligt nu blev det rätt, ja ja ja, okeeej annan ISO här, för mörkt och styr och ställer med kameran. Och visst blev resultatet ett helt annat när jag hade tid, ork och framförallt mod att bestämma över kameran själv.

 

Och nu om jag så småningom lär mig att fota manuellt i vardagen också så är nästa projekt påriktigt att lära mig använda ett ordentligt bildredigeringsprogram.

2 reaktioner till “Att bestämma över kameran

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s