Vår 1-åring

Dags för en liten sammanfattning av vår lilla 1-åriga Lejonunge. De här är de roligaste för en själv att ha i bloggarkivet.

  • Mått: Dagens rådgivningsmått skrevs på 9865g och 75,3cm.
  • Prat: Leo babblar på allt vad han hinner och testar sin röst väldigt mycket. Det ord han har är mamma, pappa, taa taa (tack), oj, huj och så skakar han på huvudet när han inte vill.
  • Rutinfast. Alltså hela året ut har han varit en nöjd liten kille. Självklart har vi tydliga rutiner, mat- och sovtider som helt säkert underlättar detta. Hör man ett gnäll från honom vet man att man antagligen är fem minuter sen med lunchen, middagen eller gröten. Vår klocka.
  • Sömn. På natten sover han 19-07 och på dagen sover han ute i vagnen 2-3h efter lunch. Ibland slumrar han till i en bil vid andra tider.
  • Beskrivande ord: Upptäckare, nyfiken, nöjd, glad. Länge redan har han upptäckt precis allt på sitt glada lilla vis. Väldigt skrattigt när han upptäcker förbjudna platser. Just nu är hans favoriter roskisskåpet och alla ställen med teknik.
  • Älskar: Storasyster, dammsugaren, mjölk, lek och bus, klättring, skor.
  • Tänder: 6 stycken har han nu.
  • Motorik: Han går riktigt stadigt med stöd. Det är inte mycket till stöd som behövs mera. Han stiger upp själv mitt på golvet och har hittills vågat ta ett steg eller två. Det allra första på hans 1-års dag. Han klättrar upp för trappan men kan inte ännu backa ner. Han klättrar upp på första ribban i ribbstolen. Klättrar upp för trappor till rutschkanor och vill gärna åka ner lika som storasyster med näsan före.

Busminen. Följande sekund satt han inne bland skorna och plockade och skrattade. Upptäckaren.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s