Kampanj: Sänka kraven

Det är exakt det jag håller på med. Min nya kampanj att sänka kraven. Sänka kraven på mig som mamma. Sänka kraven på hur det ser ut hemma. Nu får det vara slut på att hemmet är en prestation. Att livet är en prestation. Och i samma veva ska jag försöka hitta mig som fru och kvinna igen.

Och vet ni vad. Den här kampanjen kommer också att synas här. Bilder kommer jag att ta om jag känner för det. Och blogga kommer att uppdateras i ny kravsänkningstakt.

De högsta kraven ställs av mig själv. Sedan är det ju omgivningens förväntningar också. Särskilt höga krav på den punkten tycker jag att det här eviga jämförandet av barn ställer. Det är bekanta och obekanta som jämför och det tycker jag att bara gör att kraven höjs på allt man gör. Måste säga ifrån.

I tre och ett halvt år har jag nu haft barn. Först ett och sedan två. Och med resten av livet har jag kört på lika hårt som förr. Det går inte. Nu får det bli ändring på det. Småbarnslivet kräver alldeles tillräckligt av mig utan att jag (eller någon annan) är där och höjer kraven ytterligare.

Nu sommardag!

Puss!

20 reaktioner till “Kampanj: Sänka kraven

 1. Grattis till det beslutet!
  Jag har dock ett krav och det är att vi ska få tummen ur röven och ta en träffis inom typ två månader. Skit samma om frukostdisken är kvar på köksbordet och dammråttorna härjar i alla hörn. Vi kan äta frysbullar och sen får snedamagkillarna ha tävling i vem som hittar flest torkade makaroner under bordet.

  Gilla

 2. Härligt!! Jag är också en tvåbarnsmamma med höga krav så jag hoppar gärna på din kampanj! Nu ska här bli ändring ☺️ Lycka till! Och tack för en super blogg! 👍🏻☀️

  Gilla

 3. Låter som ett jättebra beslut! Jag är också tvåbarnsmamma (3 år 7 mån, 2 år) och har likväl höga krav på mig. Berätta gärna hur det går och vad man kan dra ner på i vardagen :)

  Gilla

 4. Jag tror det är ett av de bästa besluten du och alla kan ta! Livet ska inte vara en prestation, det är för kort för det! Allt blir bättre bara man själv är mera chill, tar dagen lite som den kommer och njuter av alla små fina ögonblick!
  Jag har aldrig varit som du (sådär att både jag och hemmet sku se sådär bra ut på bild ) Men någonstans inuti grämde jag mig över det tidigare, att jag inte ens kunde försöka lite. Nu kör jag på som innan, men njuter av OSS istället för att tänka på vad andra tycker.! Efter alla tusans år av depression har det faktiskt känts lite bättre en tid TROTS det stressiga dagisjobbet plus tre barn om kvällarna. :D
  Lycka till! Önskar er en skön och fin höst (eller är det nu äntligen sommar?!)!

  Gilla

 5. Att sänka kraven låter som ett bra beslut och funderar ofta på det själv. Vet bara inte hur och vad jag kunde slappa mer med. Mår bara sämre om smutsdisken tar över köket eller bykorgarna svämmar över… Blir intressant att höra dina tips om du orkar dela med dem.

  Gilla

  1. Tack! Nej jag kan inte heller med stökigt hem eller dylikt. Så min kampanj går inte direkt ut på det. Den går mer ut på att kolla vad jag mår bra av och vad jag och familjen påriktigt behöver för att må bra. Och resten kan vi slappa med. Tex behöver vi hålla oss till vårt dagsschema för att dagen ska löpa bra men vi behöver inte gå på ett visst evenemang eller annat bara för att det hör till och för att ”alla andra”/alla vänner gör det. Så jag tycker att det är bra att fundera på vad man själv och familjen påriktigt behöver och vill :)

   Gilla

 6. Oj vad jag känner igen mig! Tror jag ska ta och delta i din kampanj och också börja sänka kraven på mig själv! Kram

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s