Köket

Ända sedan vi flyttade in i vårt hus i slutet av april har många saker försökt hitta sina platser. Det finns många hörn och till och med hela rum som inte känns rätt än. Och jag försöker att inte skynda. Jag vet hur onödigt det är att köpa opassliga saker när man inte bott in sig tillräckligt, måla fel och allt det där. Plötsligt har jag dessutom drabbats av någon form av beslutsångest. Vilken är min stiiil? Kan inte komma på det. Många blandade visioner i mitt huvud.

Men låt oss tala om den största drömmen. Köket.

Det är helt okej och jag älskar vårt runda matbord och de stolar vi har till. Men jag ÄLSKAR öppna kök och har jag börjat skissa på det öppna köket som kommer att bli av när tiden är inne.

Tänk er stora kylskåp, frysar och vinskåp. Lådor istället för skåp. Stora skåp som rymmer alla kärl. Inbyggd spis och ugn och allt det där. Vitt, kanske grått, kanske svart. Ni vet. Och den känslan vi hade i vårt förra hem helt enkelt, när köket var en del av helheten.

Detta kommer också att göra den nuvarande matsalen till en del av ett stort kök. Och köket till en del av hela nedre våningen. Inte ett ensamt stackars rum som inte får synas. Nu används matsalen inte alls. Eller ja, Minea kallar det för Legorummet. (Och visserligen kallar hon vardagsrummet för lekrummet). Go figure!

Just nu är jag inne i Pinterestfasen av det hela. Här kan ni se mina köksdrömmar.

2 reaktioner till “Köket

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s