Flickan och engelskan

3-åringen visar prov på att hon faktiskt sett på engelska program och spelat engelska spel på iPaden i sina dagar också. Här är dagens repertoar.

Thank you, bye bye.
One, two, three, four, five.
Wow, jesch, najsch.
Wheels on the busch go round and round. Children on the bus go giggle, giggle, giggle.

Idag behövdes hennes kunskaper och hon har fått lyssna till en massa engelska. Och känner jag henne rätt så kommer det lilla spåkörat att snappa upp flera ord på nolltid. Den optimala åldern för att lära sig språk eller hur. Hittills kan hon två (svenska och finska). Nu vill hon ha flera. Det märks.

12 reaktioner till “Flickan och engelskan

 1. Jesch, va gulligt :) Du borde definitivt ha en sån där grej till pädden som jag satt på min telefon..ifall hon hänger på pädden ibland.

  Gilla

   1. Jo, känns så mycket bättre att ha den. Satt nu änu till emailen direkt till säljare på min blogg. 52e kostar de.

    Gilla

 2. Samma här, blev riktigt paff häromdagen när jag frågade sonen (knappa 3 år) vad är det här för siffra och jag fick svaret seven. Wheels on the bus sjungs också och det är så gulligt att man kan dö. Så man må nu säga vad man vill om paddor och tv, men nog lär sig barnen en massa också. Och precis som med en massa annat så bara det är måttligt så är det ok.

  Gilla

 3. Underbart! Jag och femåringen diskuterar språk rätt aktivt just nu, han är inne i fasen då han tycker att jag kunde prata finska med honom, då jag en gång kan det. Då brukar jag försöka vända det till att han kan lära sig en hel del andra språk just tack vare svenskan och så brukar vi prata, engelska, tyska och italienska.

  Gilla

 4. Det där låter så bekant! :) Även om jag ofta har dåligt samvete för att hon tittar på Ipaden så ofta så är det ändå ganska lärorikt. Allt det du skrev här ovan känner jag igen. Vår dotter går också runt och sjunger The wheels on the bus osv. Och istället för att säga rosa så säger hon pink. :D haha! Hon är 2 år och 10 månader nu. De lär sig faktiskt fort i den här åldern har jag märkt.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s