Vi tar en dagens

Flaggan i topp idag på Eliels namnsdag. Vår lilla lejonunges andra namn. Det namn som mitt hjärta slår ett extra slag för. Leo är Pekkas absoluta favoritnamn och även jag varmnade för det när förlossningen närmade sig. Nu har jag svårt att tänka mig något annat namn än just Leo Eliel Juhani som det blev. Vi kallar ju faktiskt honom väldigt ofta vid alla tre namn här hemma.

Benen tackar för 17 km promenad idag. Älskar att iPhonen samlar alla mina steg och kilometrar där den hänger med i fickan. Det har varit snabba promenader med liten cyklist till dagis och tillbaka, skön lugn solskenspromenad med namnsdagskillen och en riktigt rask promenad med mamma och schwester efter barnens läggdags. Och hur tidningarna har något med det att göra? Nå, en gång som avslut på en av dessa promenader tog jag in posten. Annars, typ inget. Har inte hunnit öppna dem, eller så.

Härligt vårtecken i trädgården. Krokusarna! Och än en gång fylldes jag med vemod. Dem har jag planterat, jada jada. Hur ska man någonsin kunna släppa detta hem helt?

Och någonstans däremellan, efter middagen, ja, packade vi iväg oss till Leos allergiläkare. Inget alarmerande alls. Verkar vara smutsig luft, damm och pollen som är orsaken till de rödflammiga kinderna. Vi hoppas på det och fortsätter att sköta om dem med nya, mer effektiva krämer.

10 reaktioner till “Vi tar en dagens

 1. Hej!
  Jag har en flicka som är född en 9.9.14 och har en tid funderat på hennes röda kinder, de är helt illröda vissa tider på dygnet, speciellt på kvällen och tycker kanske de är lite värre när hon är trött. När hon vaknar är de ganska vanlig färg medan de snabbt sedan blir riktigt flammigt röda. Har på kvällarna försökt smörja med bepanthen men det har inte riktigt hjälpt. Funderade också på någon allergi men det är så svårt att veta. Kanske vi också borde besöka en läkare? Sade läkaren något mer? Har du några tips?:D Tack för en ärlig och välskriven blogg, kollar in här varje dag eftersom barnen är i så samma ålder! :) Kram Alina

  Gilla

  1. Roligt att du läser :) Jag vågar nog inte säga något för jag är ingen expert. Skulle nog säkert gå till läkaren i alla fall. Bepanthen hjälpte inte här heller. Nu har vi satt fucicort fyra kvällar och bassalva på morgonen och nu ser kinderna nästan bra ut. En dag kvar och sedan fem dagars kortisonpaus. Hoppas det går an. Hjälp. Kram

   Gilla

 2. Har följt din blogg länge och är själv nybliven tvåbarnsmamma. Det jag funderar på nu är när du/ni lagar mat, då ni ändå är ute mycket och så? ”Förbereder” ni kvällen innan på något sätt, eller hur gör ni? :) Skulle själv gärna vara ute mera med barnen, men den där matlagningen sätter liksom käppar i hjulen för jämnan! :/

  Gilla

  1. Ja, vi har nog bara färdigt förberedd mat. Ofta äter vi veckoslutets rester ett par dagar och lagar sedan mera mat och äter den flera dagar. Vår mat är väldigt vardaglig och tråkig just i den bemärkelsen att vi äter samma flera dagar på raken. Men då behöver vi inte heller sätta vår dyrbara tid på den och får vara ute flera timmar per dag i stället. Tycker det har blivit skönt nu när barnen båda äter fem gånger per dag nästan samma tider. Bara kvällsgröten som skiljer där, då behöver Leo sin mat lite tidigare. Hoppas ni hittar på ett fungerande system så att ni också hinner vara ute mycket :)

   Gilla

 3. Vår son hade likanande röda kinder som efter hand bara blev värre och värre… Vi gick till hudläkare eftersom barnläkaren på rådgivning trodde att det bara var torr hud, men hudläkare sa genast att det var allergi. Pricktest på armarna (han var då ca.8 mån) visade på äggallergi och efter en äggprovoktion kom det fram att han var myckwt allergisk för ägg och att rödheten berodde på dels att jag åt ägg och ammade och dels på äggsporer i luften lite varstans. Hoppas era nya krämer hjälper er pojke och att han inte själv lider av det!

  Gilla

  1. Håller med om att det lönar sig att gå till en expert genast! Vi var också till allergiläkare genast som menar att 80% av rödakinderbebisar handlar om luften och smutset och pollen. Så vi började med dessa. Är inte annars heller så orolig eftersom han inte har några andra symtom än just kinderna.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s