Om man gillar utmaningar

Om man gillar utmaningar så kanske man sysslar med dylika ting en förmiddag. Minea som cyklar allt bättre. Dubbelvagnen för att få dammsugaren hem från posten och allt det där.

På eftermiddagen typ samma system. Men då stöter vi på gänget som bor i huset vi ska flytta till. Cyklar till dem och leker en stund på gården. Visionerar och funderar. Hur ska vi göra stället till vårt? Hur kommer det att kännas om en månad när våra grejer så småningom landar där?

10 reaktioner till “Om man gillar utmaningar

 1. Wow så fint M lärt sig cykla – imponerande :)
  Skulle fråga lite råd om storleksval av Puky. Hur gamal var M då ni började med den minsta modellen med två hjul (dvs inte den där pukylinon)? Funderar här vad som skulle vara bäst åt en som fyller två i sommar. För längdens del skulle även mellanmodellen passa men tänker att är det månne vettigare att ändå köpa den minsta pukyn för att den är lättare att hantera osv. Hur länge kunde sedan M använda pukyn innan ni köpte ny? Så svårt detta då man inte ännu alls vet och är insatt :) Det är ju synd ifall man sedan ”måste” köpa ny sen genast nästa vår igen, men ändå kan ju inte cykeln heller vara för stor då man börjar.

  Gilla

  1. Svarar på frågan för vår del. Vi körde med den minsta Pukyn två somrar och fungerade bra fastän E är ganska lång till sin ålder. Höjde bara styret och sadeln så fungerade det bra. E. var ca. 1 år och 10mån (ca. 90cm lång) när han började öva med Pukyn och nu som 3,5 åring böt vi till en 16″ trampcykel utan stödhjul.

   Gilla

  2. Javisst. Vi är också jätteimponerade. Som sagt så var jag själv 6 år när jag lärde mig cykla!
   Skulle absolut välja den minsta Pukyn till er lilla. Minea var 1,5 när hon fick cykeln (då höst), men när hon fyllde två i mars började hon verkligen balansera med den. Passlig storlek då. Nu när hon fyllde tre fick hon den största modellen. Jag tycker det är jätteviktigt att ha en liten när man börjar så att barnet lär sig trafikregler mm samtidigt då den inte åker så hårt, den minsta modellen. :)

   Gilla

   1. Tack för ditt svar! Och tack Helen för din erfarenhet! :) Fick faktiskt idag möjlighet att se både den minsta o mellersta storlekarna bredvid varandra och den mindre var nog lämpligare för M. Vi får se om vi hittar en.
    Då jag nu håller på frågar så får jag på samma gång fråga råd om Pops skaloverall? :) Vi har alltså nu en Pop skaloverall i storlek 86 o den går just o just denna vår men börjar till min stora fasa redan se kort ut. Hon är lång för sin ålder, redan nu ca 90cm o fyller 2 i sommar. Nu funderar ja hur jag skall resonera om följande storlek..dvs en 92 är väl helt utesluten och därför är 98 kanske det naturligaste valet. Men då jag på ett fb-loppis frågade lite mått på en 98 så verkade den inte ens så jättestor så funderar tom på 104..men antar de kanske sen igen är för stort. Hon fyller 2 i sommar men är alltså lång för sin ålder. Sku gärna hitta en begagnad i gott skick och nu då man har tid att fynda istället för att vänta och sedan måsta köpa till fullt pris. Men det är verkligen svårt med storlekar. Tacksam för svar och sorry om jag frågar dessa frågor på ”fel inlägg” :)

    Gilla

   2. Vi köpte 104 förra våren när Minea var 89 cm. Den skaloverallen med fleece i är nämligen ganska tight då man har fleecefodret i. Nu går overallen ännu denna vår (nippa nappa) när hon är 97cm. Hoppas det hjälper!

    Gilla

 2. Lärde mig själv också cykla utan stödhjul först då jag var runt 6 år gammal så är nog ganska imponerad vad balanscykeln åstadkommit. Nu efter några veckor av trampande så kan man gott säga att E kan cykla. Ibland vill han dock att jag bara skall hålla handen på hans axel fastän han bra klarar sig utan.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s