Vardagsbloggen

3-års granskning på rådgivningen för Minea idag. Hon klarade alla test med glans. Tycker att det är lite roligt att hon går till en finsk hälsovårdare. Och än en gång visade hon att hon klarade allt på finska. Jess. På hemvägen hade vi en mycket lycklig dam. Ser ni hur bra de två trivs i Donkeyn tillsammans. Inte en sekund har jag ångrat att vi köpte syskonvagn, den har varit i riktigt hårt dagligt bruk sedan dag ett.

Min vårfiilis har varit på topp idag också. Converse på fötterna en stund till och med. Och så ut på dagens andra tur. Då fick Minea cykla också, till bibban och tågstationen. Plötsligt bongade hon årets första tussilago. Guuul blomma mamma. (Hon visste vad hon var ute efter, eftersom vi på morgonpromenaden pratade om att tussilago snart kommer upp i soliga branter). Och vi fick backa några steg för att ta en närmare titt.

Vad annat då? Varit hos schwester. Och våndas över mitt onda, blå finger som klämdes mellan spegeldörrarna imorse. Men det är ett litet problem.

Och det var den bramåndagen.

2 reaktioner till “Vardagsbloggen

  1. Skulle du kunna berätta mer om hur ni gör med språken? Vilket språk talar du och Pekka med varandra, du svenska han finska, båda samma, salig blandning? Hur talar ni när hela familjen är samlad, om både du och Pekka talar med barnen? Jag är så intresserad hur tvåspråkiga familjer gör, eftersom det är så främmande för mig. :)

    Gilla

    1. Ja. Tvåspråkigheten rockar vårt hem verkligen. Pekka och jag talar svenska med varandra som vi alltid gjort. Det viktigaste är att var och en håller sig till sitt språk. Jag talar bara svenska med barnen och Pekka bara finska. När vi alla är tillsammans blir det en blandning. Minea talar mest svenska när vi alla är tillsammans, men när hon är med Pekka talar hon nästan enbart finska nuförtiden. Så på tre år har hon verkligen lärt sig båda språken. :)

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s