Med fokus på 3-åringen

När klockan slog 6 hade loppan redan uppvaktats med sång och paket. Hon hade redan testat sin nya trampcykel inomhus några varv och hade plockat fram modelleran. Det kallas att ta vara på hela sin födelsedag, förstår ni.

Eftersom detta skulle bli en önskedag och hon önskat att få åka till Angry Birds parken så länge så åkte vi dit. Mellan klättring och lek dukade vi fram en liten födelsedagspicnic.

Också herr blå var med såklart.

Sedan blev ju vädret helt underbart. +10 och full sol helt plötsligt så jag tog ut min lugna stund. Tog ut mitt te och min macaron (bara en av alla som avnjutits idag), mina solbrillor och min dunjacka. Och herregud. Där satt jag och svettades. Bästa känslan på våren.

Och som den lilla loppan hade väntat på att få testa cykeln ute. Så vi fortsatte med önskedagstemat och gick ut och testade. Det gick förvånansvärt bra med trampandet. Ändå är jag så glad att vi köpte ett sådant handtag för oss vuxna så att hon får träna trampandet lite innan vi släpper taget helt. Små sekunder här och var har vi redan släppt taget. Häftiga dam!

Och så har hon velat spela, cykla, leka i lekpark, äta glass, läsa Blixtentidning, läsa böcker, titta på sina nya gåvor, gå i sin nya keppis (keps + lippis) och t-shirt hela dagen. Dagen avslutades med fotbad för loppan. Och så var önskedagen slut och man kan faktiskt säga att hon tagit vara på hela födelsedagen. Imorgon ska fröken ännu firas på dagis sedan återgår vi till det normala igen.

9 reaktioner till “Med fokus på 3-åringen

 1. Ett stort grattis till 3-åringen! Wow så duktig hon är med sin nya cykel, UTAN stödhjul! Vi surfar som bäst efter en liknand cykel till vår pojke som blir 3 i juli, men vi hade nog tänkt en med stödhjul… Han är duktig med sin balans cykel (andra på gång), så kanske man inte sku behöva stödisar trots allt! Skriv gärna mera om hur det verkar gå utan för er! :)

  Gilla

  1. Tack! Ja. Vi har stödhjulen där i lådan, men gjorde ett aktivt val att inte skruva på dem utan föräldrarnas handtag istället. Tycker att det känns mer naturligt att hon fortsätter balansera nu när hon har koll på det. Ska uppdatera hur det går, tills dess kan du vara säker på att vi går och håller i henne :)

   Gilla

   1. Ja men du har ju så rätt! Varför sku man liksom gå ett steg tillbaka och använda stödhjul, nu när de redan kan balansera så bra! Så hade jag int alls tänkt det! :)

    Gilla

   2. Precis så tänkte vi. Det känns som att en stor del av hela grejen med balanscykeln är att träna inför detta. Så vi får se :)

    Gilla

 2. Alltså va smart att inte skruva på stödhjulen, utan ha en stång istället, hade inte ens tänkt tanken att man kunde göra så! Måste absolut testas om det kunde funka med vårt fartvidunder till 3-åring! Å vilken fin cykel! : )

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s