Svarta faran

Det var en ivrig flicka som hämtade ut sitt paket på posten efter dagis. Visst, jag var minst lika ivrig. Ni vet, jag älskar paket. Vi skulle ut på cykeltur med kompisarna en halv timme efter att vi landat hemma. Vi öppnade paketet och det var bara att spänna fast styret. Jag klarade det och ammade bebis och skruvade fast ringklockan och vi var redo.

Stor balanscykel nu. Puky LR XL. Svarta faran. Det gick minst lika bra med denna som med rosa faran ännu igår. Tror det blir en hel del cykling med denna.

Minea är så fruktansvärt stolt över sin ringklocka som Eva skickade med i paketet. Plingplingplingpling låter det när hon rullar fram. Ljuvligt! Tack!

Det vi har satsat på allra mest med Mineas cykling är faktiskt trafikvett. Vi har så många övergångsställen och korsningar här att det är lätt att öva det. Och jag känner att vi verkligen lyckats. Minea stannar och väntar på mig och tittar efter bilar jätteduktigt. Idag märkte vi dock att det är svårare att stanna med denna stora cykel än med den lilla. Så nu får vi börja öva hur man använder handbromsen som hjälp. Även om jag tycker att hon är sjukt duktig i trafiken så är nog igen säsongen för hjärtat i halsgropen här. Tänk om hon inte stannar.

2 reaktioner till “Svarta faran

  1. Ja, nu kommer nog farten att öka! :) ibland kommenterar folk den lilla cykeln däckstorlek att de är så små jämfört med andra modeller – men det finns en bra och logisk förklaring till detta – och det är ett sätt att begränsa farten! En tvååring är trots allt fullkomligt ny i trafiken och saknar vett mellan öronen och sätt hen på en cykel som skulle gå hur hårt som helst, och vi har en trafikfara :(

    Jag har själv också haft hjärtat i halsgropen många gånger men våra barn har också varit fantastiskt duktiga i trafiken och är det fortfarande och detta förmodligen för att vi rört oss massor bland bilar och andra cyklister. Detta har gjort att jag mer och mer vågar ge de två äldre barnen ansvaret att cykla själv. Heja Minea!

    Gilla

    1. Jätteviktigt att våga låta dem åka också. Efter mycket trafikträning dock! Minea är mycket lycklig med att cykla nära oss föräldrar, vilket i detta skede känns rätt tryggt. Nu ser det skönare ut för henne att sparka iväg med dessa större däck, tycker jag. Men självklart har det varit bra att öva upp allt med Pukylino och minsta balanscykeln först :) Tack ännu för ringklockan också! Såå nöjd gumma!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s