Mera att måla

Så visade det sig att det är fyra stora väggar som är målade i vårt kommande hem just nu. Fyra väggar som vi kommer att måla om. Och eventuellt en femte eftersom det antagligen blir rätt fula märken i en vägg där ett stort skåp är fastskruvat nu.

Men så funderar jag på detta. Att måla en vägg eller alla väggar i ett rum? Tidigare målade man gärna bara en vägg i ett rum för att skapa en effekt. Nu målar man hela rum. Därför är risken stor att merparten av dessa väggar blir vita igen. Vad säger ni? En eller alla?

18 reaktioner till “Mera att måla

 1. Kanske måla alla väggar i något rum? Vi håller precis på och färdigställer vinden i vårt hus och håller på och målar och fixar och i de kommande barnrummen har vi satsat på målad fondvägg eftersom det är ganska maffiga färger vi valde. I vårt kommande sovrum gick vi däremot all-in och målade mörkgrått på alla väggar. Taket e ju vitt liksom dörrar och lister och golvet just så tänker att det inte blir så mörkt ändå. Och sen kan man ju alltid måla om… :)

  Gilla

  1. Vi har också grått sovrum (med vitt tak) och vi trivs! :) Har dock inte hunnit uppleva tex. alla årstider här än, men om det inte blev dystert på vintern, så tror jag nog vår, sommar och höst klarar sig också!

   Gilla

 2. Bara för att ”man nu målar hela rum” så kan man väl själv göra som man själv känner för? Vi har i dotterns rum målat alla väggar, men de går i riktigt ljuslila som man skulle kunna ta den för vit om det inte vore för de vita listerna och vita taket. I vårt sovrum hade vi alla väggar målade gråa, men med grått golv och de faktum att solen sällan lyser in där blev det för mörkt och vi målade om så att nu är bara en vägg grå och resten vita. Så ja, man kan väl göra både och?

  Gilla

  1. Självfallet ska man göra så som det känns bäst. Menade mest trendmässigt nu. Inte så att alla gör så eller ska göra så. Just nu har vi ju bara vita väggar här hemma och en beige i vårt sovrum (som de förra ägarna målade) så jag måste säga att jag är lite skraj för att börja måla en massa ”färger”. Gillar ju vitt också :)

   Gilla

 3. I mina ögon är ju dedär färgerna nästan vita, så jag säger måla alla! Men tycker att man ska göra precis som man själv vill, det är ju ens eget hem och en själv som ska trivas!

  Gilla

 4. Jag personligen skulle måla alla väggar vita för att se vad jag tycker om det och hur ljuset, möbler etc. ser ut i det nya rummet. Skulle jag därefter vilja måla en vägg i en annan färg, så e det ju ganska lätt och snabbfixat.

  Gilla

  1. TACK Anki! Här hade vi det bästa tipset. Kommer så att vilja känna in mig med vita väggar först. Så nu planerar vi såhär tack vare dig. Att det målas vitt innan möblerna kommer in. Sedan känns det ok att måla med kalklitir när möblerna är inne också. Jess!

   Gilla

 5. Då vi flyttade in (8 år sedan) målade vi det nuvarande babyrummets alla väggar men i ”officen” och vårt sovrum endast två väggar.

  Gilla

 6. Vi håller själv på och bygger, och har länge varit förtjust att måla med Kalklitir. Skulle ändå gärna se en färdigmålad vägg med färgen innan beslutet.. Tips på nåt ställe där detta kunde hittas?! :) Färgkartorna är ju så små..

  Gilla

  1. Jag har heller inte sett en sådan vägg live. Det som gör mig fundersam är hur det blir om man sedan vill måla över kalklitir med vanlig färg!? Färgkartorna säger nog så lite om hur det blir på stor yta. Jämför jag med bilder på nätet så ser de ju inte alls lika ut. Säkert bara att testa. Varje hus, varje rum och varje ljus i hemmet är unikt.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s