Husvisning på vintern

Alltså det var ju ett dilemma jag stötte på när vi plötsligt skulle sälja vårt hem mitt i vintern. Fönstren. På våren och sommaren var jag så himla gravid att jag bara orkade tvätta en del av fönstren. På hösten hade jag en ny bebbe och orkade inte då heller. Så dopet gick och vintern kom och fönstren förblev otvättade. Nu vet jag (till skillnad från min man) att det spelar STOR ROLL om fönstren är tvättade eller inte när man öppnar alla gardiner och visar sitt hem. Visar allt. Så jag tvättade dem. Och med en skvätt spolarvätska i tvättvattnet kunde jag garantera att vattnet inte frös under tiden. Och vinterjacka på såklart.

Och ett till tips när jag nu är på gång. Mitt pedanta öga har alltid haft lite ångest över vår spisfläkt som är i ursnyggt rostfritt stål. Och vet ni hur stor ångest jag fick när jag insåg att vitvarorna i nya huset alla är i rostfritt stål. Och jag inte kan putsa dem!! Totalt omöjligt! Men så fick jag nys om att babyolja gör jobbet. Fatta vilken lättnad. Alla fingermärken och fettfläckar borta.

Och ett dilemma till är att gården inte alls kommer till sin rätta. Då är det super att ha fotat sin gård på sommaren. Kom ihåg det.

18 reaktioner till “Husvisning på vintern

 1. Ättiksvatten (5% ättika) lär också funka fint på rostfria ytor fick jag lära mig på en föreläsning om ekologisk städning häromveckan! : ) Grattis till nya hemmet förresten! : )

  Gilla

 2. Jag säger bara. Satsa på Enjos städredskap. Bara trasan och kallt vatten och fingeravtrycken försvinner utan att du hinner blinka. Då kan du polera hur ofta du vill utan att vara rädd att förstöra ytan på fläkten, kylskåpet o.s.v. Visserligen är Enjos produlter dyra men helt klart prisvärda. Du slipper dessutom köpa hem massa städmedel. Jag är annars ingen ekotyp och har alltid använt tvättmedel i alla dess former. Kommer att skaffa fler städredskap från enjo sen när vi flyttar till nya huset. Nu har jag bara fönstersettet och det är otroligt hur enkelt och rent det blir med enbart kallt vatten. Är helt såld på enjo!

  Gilla

  1. JAAA Linda! <3 Vad roligt att du skriver. Detta kommer att bli så perfekt. Det vi glömde skriva i kontraktet var att på köpet kommer vi ibland på sommarskumpa på terrassen! ;)

   Gilla

 3. Hej! Vi är i samma läge som ni var, alltså säljer lägenhet nu i vinter och har inte tvättat alla fönstren..! Till skillnad från dig har jag inga bra ursäkter till varför inte alla fönstren tvättades förra sommaren :D Men tack för tipset med spolarvätska, måst kanske ta och testa nu innan första visningen nästa vecka. Och grattis till nya huset, ska bli roligt att följa med flytt, inredning osv! Vi flyttar först i juli, så får stilla min iver med att följa med andras flyttar ;)

  Gilla

 4. Baby-våtservetter!!! Absolut det bästa för att städa rostfria ytor med. Har ju samma effekt som babyolja men blir mindre flottigt och mycket enklare.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s