Husets bottenplan

Nu ska jag berätta lite mer om huset. Huset är alltså ett fristående hus. Ett egnahemshus i som ingår i ett bolag, vilket passar oss helt perfekt eftersom vi inte direkt är familjen handy man men ändå vill bo i hus. Någon som fixar stuprännorna när de går sönder och någon som fixar kranen när den rinner. Det känns tryggt och skönt, helt enkelt. Här ska ni få se bottenplanen så kan jag berätta lite mera.

Huset är 133m² i två våningar. In kommer man via en inglasad entré. Där finns dörren till ett stort varmt förråd. Sedan in till hall, wc, kök, matsal och vardagsrum. I vardagsrummet finns en öppen spis. Och ut till den egna passligt stora trädgården via en inglasad terrass. På gården finns ytterligare en terrass i nivå med marken, mycket gräs att klippa och en lekstuga. Lekstugan kanske stannar, kanske inte. Det bestämmer de nuvarande ägarna. Gården vätter mot västsydväst. Gården har också staket runt och port mot parkering och gata vilket är så skönt med dessa små.

Upp för trappan till övervåningen. En hall med dörrar åt alla håll. Tre stora sovrum. Minea har redan meddelat att hon vill ha Blixtenrummet. Killen som bor där nu har rätt många Blixtengrejer. Så hon vill alltså ha sovrum nummer ett. Leo kommer då att få bo med henne (Mineas önskan) eller mer sannolikt få ett eget rum. Prinsessrummet, nummer två. Vi föräldrar kommer att ta det största sovrummet. Nummer tre. Ser ni klädrummet där? Något jag verkligen ser framemot att ha. Och så en liten wc till. Och sist men verkligen inte minst. Badrum, grovkök och bastu. Därifrån ut till balkongen. Det känns verkligen lyxigt att kunna stiga ut där efter bastun, hänga ut sitt byke där eller sitta där en varm kväll med en bok när barnen somnat.

Orsaken till att vi förälskade oss i detta hem? Ja. Typ allt som står ovan. Men mest för att det påminner så mycket om vårt nuvarande hem. Känslan är lika. Feels like home to me liksom. Om det är något vi ska förändra? Högst antagligen ska vi måla ett par väggar vid inflyttning men också på längre sikt kommer en köksrenovering att bli aktuell då vi i så fall kommer att fälla väggen mellan kök och matsal. Men här talar vi inte snar framtid eftersom köket är i nästan perfekt skick i dagsläget.

Love at first sight!

8 reaktioner till “Husets bottenplan

 1. Min första reaktion på bottenplanen var att det liknar ju massor ert nuvarande men med lite fler rum bara och kök och vardagsrum omvänt! Så jag förstår att ni blev förälskade! Grovkök i närheten av sovrummen tycker jag är super, för det underlättar bykrumban massor när man inte bär kläder upp och ner i trappor! Skönt att ni inte behöver renovera utan får satsa på att bo och njuta istället;)

  Gilla

  1. Du har helt rätt. Väldigt likt på det viset. Den största skillnaden i nedre våningen är nog att köket är ett eget rum. Ska bli så kiva med flytt. Om en vecka ska vi till huset och kolla igen :)

   Gilla

 2. Vi har själva också tittat på hus i detta område. Har inte stött på denna bottenplan förut. Det ser super ut. Vilken färg har huset, de är alla så fina! :)

  Gilla

 3. Stort grattis till hemmet, vad skönt (och omtumlande) att allt gick så fort! Ser ut som en vettig bottenplan, och lyxigt med egnahemshus – men i bolag, det måste ju typ vara bästa boendeformen! Ser fram emot många inredningsinlägg nu :)

  Gilla

  1. Tack! Ja, det känns verkligen overkligt. Jag är också ivrig med inredningen, samtidigt som jag just nu är inne i en fas av ”vad spelar egentligen ytliga saker som inredning för roll”. Den fasen går väl om inom kort.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s