Balansen, balansen.

Igår på härlig hemmaSPA-kväll med Märtorna, alltså mitt tjejgäng. Så avkopplande och viktigt att ha tid för sig själv i vuxet sällskap ibland. Idag är det barnvänligt hela vägen igen när vi kört en hel förmiddag utomhus med lånebarn och egna barn.

Och nu ska vi se om Isbjörn of Sweden handskar levererar bättre än Elsa Pitkänens. Innerst inne vet jag att inga hanskar kommer att leverera helt och hållet. För fingrar som är kalla redan inne kan ju omöjligt förväntas bli uppvärmda utomhus i kylan. Hon är som jag gällande kalla händer och fötter helt enkelt.

17 reaktioner till “Balansen, balansen.

 1. Rekommenderar yllevantar plus kurahandskar! Det är det enda som hållit min dotters händer varma. Ett par dubbelstickade yllevantar håller värmen ända upp till minus 10 grader, medan vi därefter brukar lägga ytterligare ett par tunnare yllevantar på. Vi ha köpt en massa onödiga och dyra handskar som inte hjälpt, men detta fungerar varje gång 😊

  Gilla

 2. Alltså jag har just precis tänkt åka och köpa Elsa Pitkänen handskar då ja fått många rekommendationer om dem..men alltså ÄR de INTE bra enligt er? :) Man blir ju helt vimsig med denna barnklädsdjungel..:)

  Gilla

  1. Minea hade Elsa Pitkänen hela förra vintern och denna vinter hittills. Men hon har alltid haft kalla händer i dem (och alla andra vi testat hittills) redan vid noll grader. Nu har det ju varit just sådant väder med dessa nya Isbjörnar och visst har hon svala händer men inte längre isklimpar. Så nej, Elsa är inte bäst för mitt barn i alla fall. Min syster menar också att hennes pojkar hölls varmare i Rasavil än i Elsa så nu har de väl bytt tillbaka.

   Gilla

 3. Våra båda har Isbjörn.. Ena baby modell o andra barn. Hade höga förväntningar och visst e dom bättre än många andra vi provat, men HELT nöjd e jag tyvärr inte. :(

  Gilla

 4. Rekommenderar riktiga yllevantar också under handskarna. Samma sak gäller yllesockor men dom ska då vara direkt mot huden. Dottern hade yllesockorna under strumpbyxorna när hon var mindre och hade alltid kalla fötter före de. Tipset fick vi av vår dagmamma med många års erfarenheter!

  Gilla

 5. Enda som funkat hos oss är att ha Ruskovillas vantar underst. Trodde inte det kunde vara så stor skillnad på dem och stickade vantar men det var det!

  Gilla

 6. Reimas tunna yllevantar är så bra att ha under! (kostar typ 12€) Har kört med dem i några år nu och finns inga kalla händer längre. Men använder dem bara när det är många minusgrader, annars funkar Isbjörn o Pop.

  Gilla

 7. Hos oss fungerar bäst med Ruskovillas under (den varianten med dubbel ull, de har också en tunnare version) och ovanpå Hestras handskar. Rekommenderar varmt Hestra. De har olika sorter: med fleece foder, med ullfoder eller med dun. Finns t.ex. vid Finno Intersport.

  Gilla

  1. Jag tittade i Finno tidigare i vintras men de hade inga små storlekar av Hestras handskar då. Ska ta megadubbla ruskovillas bara jag får beställt. Tack för det tipset också :)

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s