Läsarfråga: Första barnvagnen

En läsarfråga fredagen till ära:

Här tänker jag att vi kunde hjälpa Cat lite. Hon ska få barn i slutet av sommaren och undrar vilken vagn som är bäst. Jag är helt säker på att här finns många med erfarenhet av barnvagnar. Själv har jag bara erfarenhet av Bugaboos Donkey, Cameleon och Bee. Det vill säga en väldigt märkestrogen sak är jag. Om jag skulle bo i stan skulle jag alla gånger välja en vagn med två svängbara hjul framme (bäst i butiker och två framdäck behövs för att komma in i bussar och spårvagnar lättast) och eftersom det finns kullersten här och var skulle jag välja en med lite större lufthjulsdäck. Därmed skulle mitt personliga val vara Bugaboo Donkey eller Bugaboo Buffalo som lika väl funkar i terräng. Det vill säga kanske de perfekta barnvagnarna?! Mitt råd är också att surfa vilt på nätet och provköra i affärer.

I love my Donkey! För ett eller två barn.

Vad säger ni?

15 reaktioner till “Läsarfråga: Första barnvagnen

 1. På kopbarnvagn.se finns det en barnvagnsguide där man kan gå in och skriva in önskemål och så letar sökmotorn upp de vagnar som lämpar sig för dig och sedan kan man ju gå till butiken och känna på just de modellerna :) Vi hade en Brio Happy till första som stod nere i garaget och sedan en balkongsvagn uppe för dagssömnen.. NU har vi en Brio go och är faktiskt riktigt nöjd med Brio märket.

  Gilla

 2. Om dörren och förrådet är låst så skulle jag nog våga lämna vagnen där. Man kan ju ännu låsa den själv med ett vajerlås så är det ännu säkrare! Och jag skulle köra på Buffalon tror jag…

  Gilla

 3. Jag var supernöjd med vår brio Go till första barnet när vi bodde just som ni i höghus med liten hiss och vagnförråd i nedre våningen. Den har så bra fjädring att det inte har nån skillnad att den inte har lufthjul (och så skulle jag aldrig orka pumpa hjul och fixa punkteringar och whatnot). Dessutom går den lätt att fälla ihop och tar relativt lite plats i bakluckan. Och så rekommenderar jag barnvagnsbloggen (http://www.barnvagnsblogg.com) – de har en massa bra recensioner och jämförelser och artiklar om vad man skall tänka på.

  Gilla

  1. Vi har också en Brio Go och varit mycket nöjda, dottern nu 2år 2månader och ännu har vi inte skaffat någon annan vagn (har dock inte varit på lång resa med den och vet inte om jag skulle göra det heller utan köpa resevagn). Saknade dock ibland gummihjul men på nya Brio Go Next finns det!så den förbättringen har skett!

   Gilla

 4. Jag kan tipsa om Dorjan Soft start. Alldeles super vagn på alla sätt och vis! Ända vagnen som fyllde alla krav jag hade med en barnvagn då vi fick vårt första barn. Okänt märke men alldeles fantastisk! Vi köpte vår i Helsingfors och ska nu sälja den. Så om någon är intresserad så kan vi diskutera pris tillsammans. Dorjanen har allt som du Danni skrev att en bra vagn ska ha. Dessutom är den bara 58cm bred så den kommer man fram med överallt. Svängbara stora framhjul, tre olika lägen för stötdämpning, både vagnkoppa och rymlig sittdel. Och en massa mera fantastiska grejs. Det här blev nu lite av en försäljningsannons, hups.. Men denna okända vagn är super!!! :)

  Gilla

 5. Härom dagen när jag skuttade vagnen över frusna snökarmar och dåligt skrapade vägar konstaterade jag att det aldrig skulle gå att ha vagn med mindre hjul här i stan ;D

  Gilla

  1. Jag instämmer helt! För något år sen då det snöade/snöat i stan och jag skuffade och drog vår Emmaljunga (Citycross) var jag nog SÅ nöjd över att ha en vagn med stora, ICKEsvängbara hjul också inne i centrum! Sen funkar den ju bra också på landet också och ryms ändå bra såväl i spårvagnar som liten höghushiss. Vi förvarade nog vår(a) vagn(ar) i vagnförrådet också.

   Gilla

 6. Jag var precis i samma situation för ett år sen! I feel you! Mitt bästa tips är att gå till en bra affär o be dem presentera olika alternativ o sen fara hem o läsa vidare på nätet. Alternativt besöka ett par affärer, eftersom de har lite olika utbud. Då har du tagit ett steg in i djungeln. ;)

  Vi har en brio go next.. Vi har varit super nöjda. Viktigt för oss var att vagnen är lätt i vikt, enkel att fälla ihop, ryms bra i bilen, har till skillnad från brio happy små vändande hjul fram som med två klickningar kan bytas till stora hjul (bra på vintern), styrets (?) höjd går lätt att justeras… Ja de va väl allt! O så ville ju mamman i huset att den ska vara fin att se på. ;) Fast priserna kanske känns saftiga är det absolut värt att satsa på en bra vagn. Bland all trötthet, hormoner o frustation kan jag inte tänka mig att stå o svära över vagnen som ska fällas ihop…

  O Taikuri, älskar att din blogg mitt i de hela blivit ett diskussionsforum!

  Gilla

 7. Jag skulle rekommendera en donkey mono av den enkla orsaken att den är helt ljuvligt bra! Vi hade en emmaljunga duo edge kombi till förtsta barnet, den bar bra men inte på långt när lika bra som donkeyn. Det mest suveräna med vagnen är ju att man (om man i något skede blir i behov av syskonvagn) lätt bara drar ut och den sätter dit ett säte till. Tänk vad vi skulle ha sparat pengar om vi tänkt så redan med första barnet. Med bara ett barn har man ju då den otroligt praktiska korgen, dit man kan slänga allt som anors ligger under vagnen. Jag har skrivit lite mer om vagnen på min blogg: http://www.minheltvanligavardag.com/2015/01/recension-av-bugaboo-donkey-duo.html <– kika in där för att läsa mer :)

  Gilla

 8. Vi har varit jättenöjda med vår Emmaljunga Super Viking. Stora svängbara hjul framme, stabil och möjligheten att bygga ut vagnen till en syskongvagn (på längden) utan att den hel tiden är i ”dubbelläge”.

  Gilla

 9. Hej,

  Vilken intressant diskussion då jag är i samma situation som Cat; väntar vårt första barn i slutet av sommaren, bor i stan med liten hiss o liten hall. Vi vistas också mkt i skärgården (gärna på segelbåt) o dessutom både går o springer vi gärna lenkkin (vilket vi självklart ämnar fortsätta också med barnet). Därför hoppas jag få blanda mej i den här diskussionen :).

  Jag har kollat på en Mountain Buggy Urban Jungle, vilket känns som ett alternativ som uppfyller våra önskemål. Har nån erfarnheter och eller åsikter om denna?

  Tack för er hjälp!
  Eddie

  Gilla

  1. Jag har många bekanta som har Urban jungle och själva har vi den mindre modellen Swift! Vi har varit supernöjda faktiskt, och klarat oss med en enda vagn i 3 år nu. Den har varit med på resor och den funkar både i stan och i terräng. Urban jungle skulle vi ha valt men den rymdes inte i vår baklucka så det blev den mindre. Enda minuset är att sittdelen inte går att ha så att man ser barnet. Rekommenderar varmt!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s